Transit Courier 46 ülkeye satılacak

Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Koç, dünyada sadece Yeniköy fabrikamızda üretilecek olan Transit Courier modellerin 46 ülkeye satarak ülke ihracatına katkıda bulanacaklarını açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KAYSERİ  - Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç, dünyada sadece Yeniköy fabrikalarında üretilecek Transit Courier modelinin 46 ülkeye satılacağını bildirdi. 

Koç, 4S konseptiyle Kayseri'de hizmete giren Metinler Ford Trucks bayi açılışında yaptığı konuşmada, Otosan'ın kurulduğu 1959 yılında işe kamyon montajı yaparak başladıklarını belirtti. 

Türkiye'nin kendi motorunu üreten ilk kamyon üreticisi olarak bin 400 kişinin istihdam edildiği 1,1 milyon metrekare alana sahip İnönü Fabrikası'nda 55 yıllık tecrübeyle bugüne kadar 180 binin üzerinde kamyon ürettiklerini ifade eden Koç, şunları kaydetti: 

"2010 yılında ortağımız Ford Motor Company ile Global Cargo anlaşması imzaladık. Bu anlaşmayla Ford Otosan Global Cargo büyüme stratejisi doğrultusunda Doğu Avrupa, Ortadoğu, Körfez ülkeleri, Rusya, Türki Cumhuriyetler ve Kuzey Afrika pazarları başta olmak üzere 3 kıtada 60 ülkenin kamyon satış distribütörlerini arayarak global networkünü kurmaya başladı. Bugün Gebze'deki mühendislik merkezindeki bin 500'e yakın Ar-Ge mühendisimizin 500'ü dünya genelinde satılacak Ford Cargo kamyonların geliştirilmesi için çalışıyor. Güç, verimlilik, dayanıklılık ve konfora odaklanılarak tasarlanan ve müşteri beklentilerinin önüne geçen ürünümüzle 2013 yılında ilk defa katıldığımız Uluslararası Yılın Kamyonu yarışmasında üçüncülük ödülüne layık görüldük." 

İhracattaki büyüme planlarına paralel olarak gelecek 5 yıl içinde Türk mühendis ve işçilerinin emeği olan Cargo kamyonların üretim rakamını ihracat ile birlikte 20 binler seviyesine çıkarmayı hedeflediklerini dile getiren Koç, Türkiye otomotiv sektörünün Ar-Ge'ye en büyük yatırımını yapan şirket olarak mühendislik çalışmalarını da ihraç ettiklerini söyledi. 

Dünyanın en büyük kamyon pazarı olan Çin'de motor üretimi için Jiangling Motors Corporation ile yaptıkları 12 yıllık anlaşmayla yüzde 100 Ford Otosan mühendisliğinin bir ürünü olan Ecotorq ağır ticari araç motorlarının Çin'de üretilerek JMC markalı araçlarda kullanılacağını belirten Koç, şöyle devam etti: 

"13 yıl sonra Türk otomotiv sektöründe yeni fabrika yatırımını Yeniköy fabrikası ile gerçekleştirerek yine sektörde önemli büyük yatırımlardan birine imza attık. 2011-2014 döneminde 1,6 milyar dolar yatırım ile ülkemizin ve otomotiv sektörünün geleceğine yatırım yapmaya devam ediyoruz. Dünyada sadece Yeniköy fabrikamızda üretilecek olan Transit Courier modellerimizi 46 ülkeye satarak ülke ihracatına katkıda bulanacağız. Bu yeni kurduğumuz 110 bin kapasiteli fabrika ile toplam üretim kapasitemiz 415 bine çıkacak." 

Metinler Yönetim Kurulu Başkanı Metin Köseoğlu da Ankara yolundaki tesisin 8 bin 500 metrekare açık ve 3 bin metrekare kapalı alan üzerine kurulduğunu söyledi. 

Köseoğlu, Ford Trucks kamyon tesisiyle müşterilerine satış, servis, yedek parça, ikinci el gibi her türlü hizmeti verebileceklerini, 35 kişilik uzman ekiple aynı anda günde 14, ayda ise 420 kamyona bakım hizmeti verebileceklerini aktardı. 

Konuşmaların ardından Ali Koç, Köseoğlu'na bereket kasesi hediye etti. 

Açılışa, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Kayseri Sanayi Odası Mustafa Boydak ve diğer davetliler de katıldı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir