TÜGİK yönetiminin yarısı kadınlardan oluştu

TÜGİK kongresinden Erkan Güral, üçüncü kez başkan olarak ayrıldı. Güral hariç 18 kişinin yer aldığı yeni Yönetim Kurulu'nda 9 ismi kadınlardan oluştu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu'nun (TÜGİK) 1 Mart 2014 Cumartesi günü gerçekleşen kongresinde yeni yönetim kurulu seçimi de yapıldı. Erkan Güral, TÜGİK’te üst üste üçüncü kez Genel Başkanlığı seçildi. Yönetimde Başkan Güral hariç 18 kişi daha yer aldı ve bu isimlerin yarısı yani 9 tanesi kadınlardan oluştu.

Başkan Güral, yeni yönetimin kadın-erkek eşit ağırlıklı oluşmasını şu sözlerle açıkladı: İş dünyasında kadınlarımız daha etkili ve daha yoğun olarak yer almalı. Bu doğrultuda geliştirdiğimiz ‘Pembe Yaka’ projesini çok yakında başlatacağız. Yönetim Kurulumuzun yarısını kadınlardan oluşturarak ezberleri bozduk, çünkü TÜGİK olarak kadınlarımıza inanıyoruz. Öte yandan Türkiye’nin dört bir yanında iş yaşamına katılmasını sağlayabileceğimiz on binlerce kadınımız bulunuyor. Bu nedenle TÜGİK olarak iş dünyamızı öncülük etmek hedefiyle ezberleri bozduk ve yönetim kurulumuzun yarısında görevi kadın üyelerimizle paylaştık. Bu vesileyle tüm kadınlarımızın 8 Mart Kadınlar Günü’nü şimdiden kutlarım.

Pembe Yaka ile kadınlar evden çıkacak

Güral, “TÜGİK olarak kadınlarımıza yönelik önemli projelerimiz var. Örneğin, kadın girişimciler ve kadınları iş yaşamına hazırlamak üzere çalışmalar yürüteceğiz,” dedi. Erkan Güral sözlerini şöyle sürdürdü: “Mavi ve beyaz yaka kavramlarından sonra iş dünyası literatürüne ‘pembe yaka’ kavramını dahil ediyoruz. Kadın girişimciliğini desteklemek üzere ‘Pembe Yaka’ adını verdiğimiz projemizi çok yakında başlatacağız. Kadınların yaşamın her alanında temsil edilmesinin çok önemli olduğuna inanıyoruz. Bu çerçevede öncelikli hedefimiz kadın girişimci sayısını artırmak ve özellikle de evlerinde oturan ve katma değer yaratma imkanı bulamayan kadınlarımızı işgücüne dahil etmek.”

İşte yeni Yönetim Krulu

Erkan Güral’ın Başkanlığındaki TÜGİK’in yeni Yönetim Kurulu ise şu isimlerden oluştu:

Selin Açık, Gizem Çeliker Akandere, Abdulkadir Akboz, Engin Ateşsönmez, Nilüfer Çevikel, Veysel Çiftçi, Naime Göker Ekim, Efsun Erkemen, Şanser Kadooğlu, Seda Kaya, Rahmi Kula, Mehmet Serkan İzol, Begüm Özdoğularlı, Ö. Faruk Sakarya, Fatma Semiz, Kemal Yıldırım, İlknur Kaya Yüksel, Serkan Can Zengin.

Bu konularda ilginizi çekebilir