Türk Telekom 250 milyon lira tasarruf etti

Türk Telekom Genel Müdür Yardımcısı Kutlu, 2017 yılı başından bugüne kadar organizasyonel anlamda yeniden yapılanmayla birlikte 250 milyon lira tasarruf ettiklerini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Büşra Kosif

ANKARA- Türk Telekom'un 2016'da gerçekleştirdiği birleşmenin, şimdi bütünleşmeye dönüştüğünü aktaran Türk Telekom Genel Müdür Yardımcısı Şükrü Kutlu, "Son 9 yıldır Türkiye'nin en değerli Telekomünikasyon markası seçilmemiz, grubumuz bünyesinde üretilen inovatif projeler ile uluslararası alanda kazandığımız ödüller, doğru yolda ilerlediğimizin en önemli kanıtları" diye konuştu.

40 bin kişilik istihdam ekosistemi

Düzenlediği iftar yemeğinde basın mensuplarıyla buluşan Kutlu, son dönem gelişmeleri değerlendirdi. Yenilenen organizasyon yapılarında uluslararası modelleri uyguladıklarını ve daha çevik daha hızlı bir yapı ile yönetici olarak da tam işleyen bir sisteme geçtiklerini aktaran Kutlu, "Organizasyon yapısındaki hiyerarşi ve ekip yönetimi anlamında birimlerde uluslararası bir model var. Bu modele göre yöneticiye bağlı ortalama çalışan sayısı daha önce Türk Telekom'da üçken, şu anda bu rakamı beş buçuklara çıkardık. Hedefimiz bunu sekize çıkarmak" ifadelerini kullandı. Yeniden yapılanma kapsamında Türk Telekom'da ciddi bir sadeleştirilme yapıldığını da sözlerine ekleyen Kutlu, "600 tane müdürlük kaldırıldı. Bugün Türk Telekom, dış kaynakla birlikte 40 bin kişilik bir istihdam ekosistemi yaratıyor" dedi.

"Grup şirketlerimiz ile sinerji yarattık"

Yakın zamanda gerçekleştirdikleri Türkiye'nin "Dörtlü Oyuncusu'' entegrasyonu ile müşterilerinin algısında mobili de kapsayacak şekilde uçtan uca iletişim hizmeti sunan bir noktaya geldiklerini ifade eden Kutlu, "Aslında bu sayede marka entegrasyonun son aşamasını hızlı bir şekilde tamamlamış olduk. Böylece ürün ve hizmetlerimizi tek marka altında birleştirdik ve geldiğimiz noktada çok değerli iştiraklerimiz ile grup genelinde sinerji sağlayarak yeni iş alanlarına odaklanıyoruz" dedi. Yeniden yapılanmanın etkileriyle iştiraklerinin de büyümeye dönük ilerlediğini vurgulayan Kutlu, "Argela, İnnova ve Sebit'in çok güzel atılımları var. Eğitim teknolojileri alanında faaliyet gösteren grup şirketimiz Sebit, dünyanın en iyi eğitim teknolojileri şirketleri arasında gösteriliyor, bu büyük gurur" diye konuştu.

"30 branşta 45 spor kulübünde 30 binden fazla sporcu yetiştirdik"

2017 yılı başından bugüne 250 milyon liralık tasarruflarını sosyal sorumluluk projelerinde kullandıklarını anlatan Kutlu, "Türk Telekom Okulları'nda 30 bin çocuğun eğitim görmesine katkı sağlıyoruz. Az gören çocukların görmeyi öğrenmesi için Günışığı projesiyle dezavantajlı grupları topluma kazandırıyoruz" diye konuştu.

Türk Telekom Amatör Spor Kulüpleriyle çocuk ve gençlere spor sevgisi ile spor bilinci kazandırmak için çalıştıklarını ve Amatör Spor Kulüpleri ile bugüne kadar 30 bini aşkın sporcuyu desteklediklerini belirten Kutlu, "Türk Telekom bugün 30 farklı branşta, 44 ilde 45 spor kulübü ile faaliyet gösteren amatör kulüpler aracılığıyla her yıl 6 bine yakın sporcuyu katkı sağlıyor. 2016 yılında aralarında milli forma giyen pek çok genç sporcumuz yetişti. Avrupa Şampiyonaları da dahil olmak üzere toplam 89 madalya kazandı. Ayrıca bugüne kadar desteklediğimiz gençlere yaklaşık 1,9 Milyon TL değerinde spor malzemesi de sağladık" ifadelerini kullandı.

Türk Telekom'dan yeni okullar

Türk Telekom olarak bugüne kadar 53 okul yaptıklarını anımsatan Kutlu, 76 tane binayı da eğitime kazandırdıklarını belirtti. 2005'den itibaren öğrencilere burs verdiklerini ve burslara ayırdıkları kaynağın ise 1,7 milyon TL'yi geçtiğini ifade eden Kutlu, önümüzdeki dönemde de Türk Telekom olarak 5 -10 okul daha yapma planları olduğunu söyledi.