Türk Telekom iki Bulgar firması satın alıyor

Türk Telekom Bulgaristan'daki Globul ve Germanos Telecom'u almak için bağlayıcı teklif verdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türk Telekom bölgesel genişleme stratejisi kapsamında, Bulgaristan'ın ikinci büyük operatörü Cosmo Bulgaria Mobile (Globul) ve GermanosTelecom Bulgaria'nın satın alınması için bağlayıcı teklif verdiğini açıkladı.

Yunanistan merkezli telekom operatörü OTE, Turkcell ve Türk Telekom'unda ilgi gösterdiği ve satışta 700 milyon euro üzerinden değer bulması beklenen, Bulgaristan'daki birimi Globul için son teklif verme süresini Mart ayında bir ay erteleme ile 18 Nisan'a uzatmıştı.

Reuters'a bilgi veren konuya yakın kaynaklar Globul ile Telenor ve DeutscheTelekom'un da ilgilendiğini belirtmişlerdi.

Türk Telekom'un bağlayıcı teklif verdiği Germanos Telecom Bulgaria yine OTE Group'un Bulgaristan'daki bir diğer birimi olarak telekomünikasyon perakendesi alanında faaliyet gösteriyor.

Ata Yatırım'ın Türk Telekom'un teklifine ilişkin notunda, "Bulgaristan'da mobil penetrasyon oranı yüzde 140 ile yüzde 121 olan Avrupa ortalaması ve yüzde 122 olan gelişmiş ülkeler ortalamasının üzerindedir. Globul, makul bir fiyat üzerinden satın alınması durumunda, Türk Telekom için iyi bir değer sağlayabilir" denildi.

Bir diğer Türkiye merkezli operatör Turkcell de Kasım ayında yaptığı açıklamada Globul için bağlayıcı olmayan ön teklif verdiğini duyurmuştu. Turkcell'den bağlayıcı teklif konusunda henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Türk Telekom hisseleri ilk işlemlerde güne yüzde 0.25 primle 8.10 liradan başladı.