Türk Telekom, uydu yayıncılığına başlıyor

Türk Telekom Grubu, Tivibu’nun IPTV yayıncılığına uydu yayıncılığını ekliyor. Tivibu’nun uydu üzerindeki yayınları 4K çözünürlüğe kadar çıkabilecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SELENAY YAĞCI

İSTANBUL - Türk Telekom Grubu, televizyon yayıncılığı alanında yeni adımlar atmaya devam ediyor. Daha geniş kitlelere ulaşmayı hedefl eyen Tivibu, IPTV yayınlarından sonra uydu yayınlarına da başlıyor. Uydu yayınları 4K çözünürlüğe kadar çıkabilecek. UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Şampiyonlar Ligi’nin yayın haklarını da alan Türk Telekom, önümüzdeki 3 sezonda Tivibu’nun teknolojisini futbolseverlerle buluşturmaya hazırlanıyor. 

Türk Telekom Grubu’nun yayıncılık alanındaki vizyonu ve attığı yeni adımlar, Türk Telekom Grubu CEO’su Rami Aslan, Grup Bireysel İş Birimi CEO’su Erkan Akdemir ve Grup Strateji ve İş Geliştirme Genel Müdür Yardımcısı Hakan Dursun’un ev sahipliğinde düzenlenen bir basın toplantısıyla duyuruldu. Toplantıya Türk Telekom’un iş ortağı TRT Genel Müdürü Şenol Göka da katıldı. 

Artık TV yayıncılığı ana faaliyetlerinden biri 

Öncelikli amaçlarının her zaman müşterilerine alanında en iyi hizmetleri vermek olduğunu belirten Türk Telekom Grubu CEO’su Rami Aslan, artık TV yayıncılığının tüm boyutlarıyla Türk Telekom’un ana faaliyet alanlarından biri olacağını açıkladı. Aslan, “Faaliyet gösterdiğimiz her alanda olduğu gibi liderlik misyonumuzla Türkiye’deki televizyon yayıncılığını da şekillendirmeyi hedefl iyoruz” diye konuştu. Türkiye için daha fazla değer ve sinerji yaratmak için bireysel ve kurumsal segmentlerden oluşan yeni bir yapı oluşturulduğunu belirten Grup Bireysel İş Birimi CEO’su Erkan Demir, şunları anlattı: “Bu yeni yapıyla müşterilerimize sabit ve mobil hizmetleri tek elden entegre biçimde sunacağız. Televizyon yayıncılığı da bireysel segment altında yöneteceğimiz ana iş kollarımız arasında önemli yer tutuyor.” Televizyon yayıncılığı alanında hizmetlerini çeşitlendirerek hedefl erini büyüttüklerini kaydeden Demir, UEFA ile gerçekleştirdikleri işbirliğinin bu yaklaşımlarının somut örneği olduğunu söyledi. 

Tivibu, IPTV teknolijisini futbolseverlerle buluşturacak 

Grup Strateji ve İş Geliştirme Genel Müdür Yardımcısı Hakan Dursun Tivibu’nun 1.8 milyon abonesi ile Avrupa futbolunun yeni adresi olacağını belirterek şunları anlattı: “Ağustos ayından itibaren tüm futbolseverleri Tivibu’nun IPTV teknolojisi ile buluşturacağız. Tivibu’nun tekrar izle, durdur izle, geri al gibi özellikleri sayesinde maç izleme deneyimleri farklılaşacak.” Türk Telekom’un TRT ile yaptığı işbirliği ile UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Şampiyonlar Ligi’nin Salı ve Perşembe günleri oynanacak birer maçı TRT üzerinden açık kanalda da yayınlacak.

Digiturk’e yatırım yerine kendi platformumuzu kuruyoruz

Türk Telekom’un daha önce satın almak için teklif verdiği Digiturk de dahil, başka platformları satın alma yoluna gidip gitmeyeceği ile ilgili soru üzerine Türk Telekom CEO'su Rami Aslan, “Digiturk’e teklif verdiğimiz satın alma sürecinde çok fazla belirsizlik olduğunu ve bunun zaman alacağını gördük. Kendi platformumuzu inşa etme kararı aldık. En iyi platformu kendimiz kurmak istedik” dedi ve ekledi: “Ekonomik fayda görürsek başka stratejik işbirliği ve satın alma fırsatlarına bakmayız demek değil...Ama şu anda kendi platformumuzu inşa etmekle ilgileniyoruz.”

Maçı anlatan sunucu seçilebilecek

TT CEO'su Aslan, “Yayıncılık alanına daha fazla yatırım yapma kararı aldık. Bu alanda çok iddialıyız” dedi. Tivibu’nun Spor Mozik kanalı sayesinde IPTV’de 6 yayın aynı anda izlenebilecek. Maçlar 4 sunucu ile anlatılacak ve izleyici istediği sunucuyu secerek maçı izleyebilecek. Maçları IPTV’nin yanı sıra uydu yayını üzerinden de sunacaklarını açıklayan Grup Strateji ve İş Geliştirme Genel Müdür Yardımcısı Hakan Dursun, HD maç yayınlarını sürdürürken uydu yayınlarında ise 4K çözünürlüğüne ulaşacaklarını belirtti

Bu konularda ilginizi çekebilir