Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkanlığına Dr. Sayan getirildi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Türk Telekom'un Yönetim Kurulu Başkanı oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türk Telekom'un Yatırımcı İlişkileri internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Türk Telekom'un Yönetim Kurulu Başkanlığına Dr. Ömer Fatih Sayan getirildi.

Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Eyüp Engin olurken, Türk Telekom'un Yönetim Kurulu'nun diğer üyeleri şu isimlerden oluştu:

"Yönetim Kurulu üyeleri; Bülent Aksu, Dr. Nureddin Nebati, Hakan Aran, Muammer Cüneyt Sezgin. Bağımsız Yönetim Kurulu üyeleri; Selim Dursun, Yiğit Bulut, Sefer Turan, İbrahim Eren"

Ömer Fatih Sayan kimdir?

Dr. Sayan 1977 yılında İstanbul'da doğdu.

Sırasıyla, İstanbul Üniversitesi Elektronik Mühendisliği; Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Bölümü ve Oxford Üniversitesi Diplomasi Eğitimi'ni tamamladı.

1995 yılında iş hayatına İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde atılan Sayan, üniversite eğitiminin ardından ise Türkiye, Almanya ve Amerika Birleşik Devletleri’nde sektörle ilgili özel şirketlerde çip üretimi, cep telefonu dizaynı ve AR-GE alanlarında çalıştı.

Sayan, aynı zamanda USOM Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi Başkanı ve 5G Türkiye Forum Başkanı'dır.

2007-2014 tarihleri arasında Başbakanlık Müşavirliği ve Başbakan Başmüşavirliği görevinde bulundu. Ocak 2014'te Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'na kurul üyesi olarak atandı. Ağustos 2015 tarihinden Temmuz 2018’e kadar Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu başkanı olarak görev yaptı.

Dr. Sayan, Temmuz 2018'de  itibari ile başladığı Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcılığı görevini sürdürmektedir.

"Temel amacımız Türk Telekom hisselerini uzman bir yatırımcıya devretmektir"

Türk Telekom hisseleri devredildiTürk Telekom hisseleri devredildi