Turkcell 10 yıl sonra yeniden Pakistan yollarında

2004 yılında Pakistan'daki Mobil Şebeke ihalesine girmek için niyet belirten ancak daha sonra vazgeçen Turkcell yönetimi, önümüzdeki günlerde Pakistan'a giderek yeni frekans ihalesine girmek için inceleme yapacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Geçtiğimiz hafta İspanya'nın Barcelona şehrinde Dünya GSM Birliği tarafından düzenlenen Mobil Dünya Kongresi sırasında Turkcell üst yönetiminin Pakistan delegasyonu ile biraraya geldiği ortaya çıktı. Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça, Turkcell Grup CEO'su Süreyya Ciliv ve Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Tayfun Çataltepe'nin katıldığı toplantıda Pakistan Bilgi Teknolojileri Bakanı Anusha Rehman ve ekibi yer aldı. Bakan Rehman, yapılan görüşme ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "Turkcell, Pakistan'ı telekom alanında büyük yatırım olanaklarına sahip bir ülke olarak görüyor. Yakın zamanda üst seviye bir delegasyonla ülkemize gelerek, yatırım olanaklarını yerinde inceleyecekler" dedi.

132 milyon mobil kullanıcının bulunduğu ve dört operatatörün faaliyet gösterdiği Pakistan'da, önümüzdeki günlerde bir frekans ihalesi düzenlenecek. 850 MHz bant genişliğini yeni yatırımcılar için boşa çıkartan ülke ayrıca, 1800 MHz bant genişliğinde de 4G hizmetlerini hızlandırmayı planlıyor.
Turkcell, 2004 yılında Pakistan'daki ihaleye girmek için niyet belirtmiş ancak daha sonra bu pazara girmekten vazgeçmişti.

Propakistani Telekom ve Bilgi Teknolojileri haberleri sitesinde yer alan habere göre Pakistan Ulaştırma Bakanı Anusha görüşme sırasında Turkcell CEO'su Süreyya Ciliv'in özellikle e-sağlık ve e-eğitim alanında yapmış oldukları çalışmalar hakkında kendisine bilgi verdiğini söyledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir