Turkcell, 20'nci yılını müşterileriyle kutlayacak

Turkcell bu yıl 20'nci yaşını kutluyor. Kutlamalar yıl boyunca sürecek. Turkcell müşterileri kutlamalar boyunca çeşitli hediyeler kazanacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - GSM operatörü Turkcell, 20 yaşına girdi. Şirket, müşterileriyle 2014 yılı boyunca sürecek kutlamalara hazırlanıyor. Kutlamalar kapsamında Turkcell'liler, her ayın 20'sinde özel hediyeler kazanacak. 20'nci yıl şerefine, konuşma, mesajlaşma, internet ve hayatı güzelleştiren Goller Cepte, Turkcell TV, Turkcell Müzik, Akıllı Depo gibi farklı servisler, 18 Nisan Cuma günü itibariyle 2222'ye SURPRIZ yazıp mesaj atarak kayıt olan Turkcell'lilere hediye edilecek.

20'nci yıl kutlamaları, Anadolu'da yapılacak etkinliklerle devam edecek. Anadolu'daki 20'nci yıl etkinlikleri kapsamında 20 yıl boyunca Türkiye'de iletişime damga vurmuş teknolojik ürünlerin, reklamların ve Turkcell'in teknolojiyle sağladığı katkının sergilendiği Turkcell Çadırı, teknoloji tanıtımları ve birçok eğlenceli aktivite ve yarışma Turkcell müşterileriyle buluşacak. Etkinlikler 30 Nisan Çarşamba günü ilk olarak Bursa'da başlayacak ve Anadolu'nun farklı illerinde devam edecek. Turkcell'in tüm 20'nci yıl sürprizleri 18 Nisan Cuma gününden itibaren www.turkcell.com.tr'den takip edilebilecek.

'Daha büyük başarılara hazırız'

20'nci yaş kutlaması nedeniyle Turkcell bugün bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, "Çok daha büyük başarılara imza atmaya hazırız. Asıl yolculuğumuz şimdi başlıyor" dedi. Ciliv, "İlk günden bu yana sosyal sorumluluk projeleri ve sponsorluklarla yarattığımız değer 620 milyon TL’ye ulaştı, milyonlarca kişiye dokundu. Kardelenler Projemiz ile maddi yetersizlikleri nedeniyle eğitimine devam edemeyen on binlerce kız çocuğuna destek verdik. Ekonomiye Kadın Gücü Projemiz ile mikro kredi, teknoloji, satış, pazarlama ve eğitim desteği verdiğimiz dar gelirli kadın girişimcilerimizi ekonomiye kattık. Geleceği Yazanlar Projemiz ile Türkiye için yerli mobil yazılım seferberliği ilan ederek öğrencilere, yazılımcılara, sektör profesyonellerine daha fazla eğitim, gelişim ve istihdam fırsatı sunduk. 5 ayda 17 bin gencimiz projeye dahil oldu. Geleceğe Koşanlar ve federasyon işbirliklerimizle bireysel spor dallarında başarısının çıtasının yükselmesine katkıda bulunduk.

Bugün mutlulukla görüyoruz ki 5 yıl önce yaptığımız 3G, fiber internet ve mobil servis yatırımları bugün devam eden büyümemizin temel nedeni olmuşlar. Bu yatırımlar sayesinde Turkcell son 2 yılda Avrupa'nın en hızlı büyüyen telekom grubu olmayı başardı. Gelecekteki başarımız için de bugün eğitim, sağlık, finans gibi alanlara odaklanarak müşterilerimize daha fazla değer yaratmak için çalışıyoruz.  

Geçmişe gururla, geleceğe ise büyük bir umutla bakıyoruz. Turkcell, daima en yeni, en ileri teknolojinin Türkiye'deki adresi olacak. Dünyaya damgasını vuran ilklerde Turkcell imzasını görmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

'Turkcell'in başarısından mutlu olduk'

Çukurova Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Karamehmet de, "Fikrin sahibi Murat Vargı bazı arkadaşlarla birlikte geldi, bir toplantı yaptık ve çok kısa zamanda, aşağı yukarı aynı gün karar verdik. Ondan sonra işin ihale kısmı başladı. 3-4 kez ihaleye girdik. Birinci gelen şirket imzalamakta tereddüt etti. Bizi davet ettiler. İlk 100 bin aboneye ulaşmak 1 yıl gibi bir biraz zaman aldı ama ardından hızla büyüdük. Bizim yatırımlarımız daha fazla olduğu için daha hızlı büyüdük ve Turkcell'in başarısından çok mutlu olduk" dedi.

İşte Turkcell'in 20 yılı
1994 -
İlk cep telefonu sinyali
İlk 'Alo' 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından söylendi.
1995 - İlk SMS
İlk SMS gönderildi. Finans Hattı, Faks Data gibi yenilikçi ürün ve servisler kullanıma sunuldu.
1996 - 73 ilde hizmet
Turkcell 73 ilde ve yapılan roaming anlaşmalarıyla 32 ülkede hizmet vermeye başladı.
1997 - 1 milyon abone
Turkcell kuruluşunun üçüncü yılında 1 milyon aboneye ulaştı.
1998 - 25 yıllık lisans sözleşmesi
T.C. Ulaştırma Bakanlığı ile Turkcell arasında 25 yıllık GSM lisans anlaşması imzalandı.
1999 - İlk Hazır Kart
Türkiye'de ilk kez faturasız cep telefonu hattı olan Hazır Kart piyasaya sunuldu.
2000 - New York Borsası'na kote
Turkcell, New York Borsası'na kote olan ilk Türk şirketi oldu.
Şubat 2000'de WAP servisi kullanıma açıldı.
2002 - İlk MMS
Türkiye, 2002 yılında MMS (multimedya mesaj servisi) ile tanıştı. Cep telefonundan fotoğraf göndermek mümkün hale geldi.
2003 - İlk mobil ödeme
Türkiye'de ilk kez alışverişlerde cep telefonuyla ödeme yapma imkanı oluştu.
2005 - Doğu'ya ilk teknoloji yatırımı
26 çalışanla Erzurum'da başlayan çağrı merkezi büyük başarı kazandı, bugün 2 bin 500 kişiye ulaştı.
2008 - 3G ihalesi yapıldı
3G ihalesinde, Turkcell, KDV dahil 422 milyon euro (yaklaşık 1 milyar TL) ile en yüksek teklifi vererek A tipi lisans aldı.
2009 - Türkiye 3G ile tanıştı
Turkcell ve diğer operatörler 3G'yi hayata geçirdi.
2013 - İlk yerli telefon
İlk Turkcell markalı tablet olan Maxi IQ piyasaya sunuldu ve Türkiye'nin ilk yerli akıllı telefonu Turkcell T40'ın üretimine başlandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir