Turkcell 4G'yi 2015'te müşterisiyle buluşturacak

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Kocabaş, 4G yatırımlarının gündemde olduğunu belirterek, "2015 yılı içerisinde belli bir süreçte, müşterilerimizi buluşturmayı hedefliyoruz" açıklamasında bulundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ESKİŞEHİR - Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Selen Kocabaş, "4G yatırımımız gündemimizde. 3G belli bir noktaya geldi ama 4G ile umuyoruz, 2015 yılı içerisinde belli bir süreçte, müşterilerimizi buluşturmayı hedefliyoruz" dedi. 

Kocabaş, bir programa katılmak için geldiği Eskişehir'de yaptığı açıklamada, Turkcell'in teknolojik çözümleri ve yatırımları konusunda bilgi verdi. 

"Turkcell bir GSM şirketinden, bir teknoloji şirketine dönüşüyor" diyen Kocabaş, yenilikçi ürünler konusunda olmazsa olmazlarının akıllı telefonlar ve tabletler olduğunu söyledi. 

Dünyadaki trendin de aynı şekilde olduğunu anlatan Kocabaş, "Bizde Turkcell ailesi olarak T serisi telefonlara yatırım yapıyoruz. T50 telefonunu lanse ettik. Şu ana kadar baktığımızda toplam T serisinde 1 milyonun üzerinde cihaz satışımız var. Türkiye'de T50'de satışa çıktığı andan itibaren özellikle bizim mağazalarımızda en çok satan cihaz oldu. T50 satışlarımız piyasada güzel kampanyalarla sürüyor. Cihazlar hayatımızda hep olacak, hep devam edecek" diye konuştu. 

Mobil internet konusunda da çalışmaları olduğunu dile getiren Kocabaş, şunları bildirdi: 

"Mobil internet dediğimizde de aklımıza ilk gelen, hız. 4G yatırımımız gündemimizde. 3G belli bir noktaya geldi ama 4G ile umuyoruz, 2015 yılı içerisinde belli bir süreçte, müşterilerimizi buluşturmayı hedefliyoruz. Bununla ilgili Anadolu'nun birçok noktasında testler yaptık. Hızlarımızı müşterilerimize gösterdik." 

"Makinelerin konuştuğu dünyaya gidiyoruz" 

Artık bireylerin konuştuğu bir dünyadan, makinelerin, sensörlerin, nesnelerin konuştuğu bir dünyaya gidildiğini anlatan Kocabaş, "Biz bu dünyaya 'makineler arası iletişim' diyoruz. Burada da çok büyük potansiyel fırsatın olduğunu düşünüyoruz. Özellikle akıllı şehirler, kentler, otobüslerin, sayaçların birbiriyle konuştuğu, enerji sektörüne ve ulaşıma çok ciddi değer yaratacak, yatırımlarımız devam ediyor" ifadelerini kullandı.  

Kocabaş, bir diğer çalışmalarının da "Bulut çözümleri" kapsamında data center veri merkezi yatırımları olduğunu aktararak, şöyle devam etti: 

"Türkiye'de şu anda 7 veri merkezimiz var. Bunu çok hızlı yatırımlarla artıracağız çünkü müşteri potansiyeli var. Artık kurumlara ya da bireylere, 'kendiniz verileri bir yerde saklamayın, Turkcell'in güvenli alt yapısına emanet edin' diyoruz. Bunun yanı sıra bir diğer noktada belli sektörel odaklar. Sağlık sektörü bir odağımız, bunun yanı sıra televizyon, mobil video, ödeme sistemleri bir diğer odağımız. Bu yelpazede baktığımızda çok ciddi bir kapsamda Türkiye'nin ve özellikle hem bireyin hem de kurumların hayatını kolaylaştıracak çözümler gündemimizde olacak. Bizim hayatımız hiç durmayan bir hayat hep yeni ürünleri, yeni servisleri müşterilerimize tanıtıyoruz, lansmanlarını yapıyoruz. Bu da devam ediyor olacak."  

Bu konularda ilginizi çekebilir