Turkcell CHRO listesinde

Turkcell İş Destekten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Seyfettin Sağlam, “Türkiye'nin En Etkin 50 İnsan Kaynakları Yöneticisi” listesine girdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Turkcell İş Destekten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Seyfettin Sağlam, Data Expert ve Fortune Dergisi tarafından yapılan araştırmada, Türkiye'nin En Etkin 50 İnsan Kaynakları Yöneticisi (CHRO) arasında yer aldı. Bu kapsamda düzenlenen CHRO Summit 2016'ya konuşmacı olarak katılan Sağlam, Turkcell’in yenilikçi insan kaynakları uygulamaları hakkında bilgi verdi.

İnsan kaynakları fonksiyonunun mutlu çalışan için doğru yatırımlara imza atması gerektiğini vurgulayan Sağlam, bu yatırımların şirketin genel iş sonuçlarını doğrudan etkilediğini belirterek, insan kaynakları fonksiyonunun benzeşen uygulamalardan sıyrılıp değer yaratması gerektiğini ifade etti.

Turkcell olarak 2016’da başlattıkları “İK Yeniden Projesi”yle bunu hedeflediklerini belirten Sağlam, şunları kaydetti:

"Turkcell İK politikalarının merkezinde, çalışanlarımıza mükemmel İK deneyimi yaşatmak yer alıyor. Bu yaklaşımla sadece bugünü planlamakla kalmıyor, çalışanlarımızın ve işimizin gelecekteki ihtiyaçlarına da odaklanan uygulamaları hayata geçiriyoruz. Tabii bunu yine çalışanlarımızı dinleyerek yapıyoruz. 2016 yılında başlattığımız İK Yeniden inisiyatifi, bu anlayışla şekillendirdiğimiz yeni uygulamaların çatısını oluşturuyor. Bu program altında 14 farklı proje ekibimiz bulunuyor. Projelerimizi, İK bölümünün yanı sıra şirketimizde farklı bölümlerde görev yapan 850'ye yakın çalışanımızın aktif katılımıyla oluşan ekiplerle sürdürüyoruz. Böylece İK süreç ve uygulama tasarımlarında her kademeden çalışanımızın söz sahibi olmasını sağlıyoruz. Bununla birlikte düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz 'Açık Kapı İK' toplantılarıyla insan kaynakları süreçlerimizi, çalışanlarımızın görüşlerini alarak yapılandırıyoruz. İşimizle ilgili önemli gelişmeleri gündeme taşıdığımız ‘Söz Sende’ iletişim toplantılarını da düzenli olarak gerçekleştiriyoruz. Üst yönetimin katıldığı bu toplantılarda çalışanlarımız gündemle ilgili görüşlerini paylaşıyorlar."

"Yenilikçi uygulamaları hayata geçiriyoruz"

Sağlam, gelişen yeni nesil teknolojilerin günlük hayatı ve iş süreçlerini doğrudan etkilediğini vurgulayarak, standartlar değişirken yeni çalışma biçimlerinin ortaya çıktığını ve Turkcell’in çalışanlarının şekillenen bu yeni ortamda daha verimli çalışması için yenilikçi uygulamaları hayata geçirdiğini bildirdi.

Mobil çalışma kavramının hayatımızın bir parçası haline geldiğini belirten Sağlam, “Tüm iş süreçlerini tamamen ofis dışından yönetebilecek teknolojik altyapıya sahibiz. Buradan hareketle İK Yeniden çatısı altında mobil ve esnek çalışma modellerini hayata geçirdik.” ifadesini kullandı.

Sağlam, mobil ve esnek çalışma modellerinin Turkcell çalışanlarına ayın belirli günleri ofis dışından çalışma ya da günlük programlarına göre ofise giriş çıkış saatlerini ayarlama olanağı sunduğunu belirterek, çalışanların sunulan yarı zamanlı çalışma modeliyle ise 12 aya kadar yarı zamanlı çalışma olanağına sahip olduğunu kaydetti.

Üç yıllık stratejik planlamaya paralel bir ödüllendirme modeli olarak başlattıkları Uzun Vadeli Teşvik (UVT) planına değinen Sağlam, şu açıklamalarda bulundu:

"Turkcell olarak UVT sistemini, hissedarlarımızla ortak menfaat oluşturmak, 3 yıllık stratejik hedeflerimize odaklanarak sürdürülebilir başarıyı desteklemek ve yetenekli çalışanları elde tutmak amacıyla geliştirdik. UVT planları, şirketlerin uzun vadeli stratejik hedeflerine ulaşmak ve hissedarlar ile çalışanlar arasında ortak menfaat oluşturmak amacıyla uygulanan ödüllendirme sistemleridir. ABD ve Avrupa’da yaygın bir şekilde kullanılan bu sistem ülkemizde şirketlerin gündemine yeni girmeye başladığını görüyoruz. Biz de 2016 itibari ile bu sistemi hayata geçirerek sektörümüzde öncü bir adım attık."

Bu konularda ilginizi çekebilir