Turkcell, "Turkcell TV Plus"ı tanıttı

"Turkcell TV Plus"'ın tanıtım toplantısında konuşan Turkcell Genel Müdürü Ciliv, "Gerçek anlamda sınırsız bir TV ve eğlence deneyimi sunmayı hedefliyoruz" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Turkcell yenilenen akıllı televizyon platformu "Turkcell TV Plus"ı tanıttı.  

"Turkcell TV Plus"'ın tanıtım toplantısı Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv ve Turkcell Superonline Genel Müdürü Murat Erkan ev sahipliğinde düzenlendi. Toplantıda platforma ilişkin bilgi veren Süreyya Ciliv, "Gerçek anlamda sınırsız bir TV ve eğlence deneyimi sunmayı hedefliyoruz" dedi. 

Ciliv, güçlü 3G ve fiber internet altyapıları ile Türkiye'yi mobil ve iletişim teknolojilerinde en üst seviyeye taşıdıklarına işaret ederek, bu güçlü altyapı sayesinde günlük hayatı kolaylaştıran ve daha bugünden geleceği yaşamayı mümkün kılan ürün ve servisleri hayata geçirdiklerini anlattı. 

Ciliv, şöyle devam etti: 

"İnternet, yaşamın her alanında olduğu gibi televizyon ve video izleme alışkanlıklarımızda da köklü değişikliklere yol açtı. Biz de geleceğin televizyon deneyimini sunabilmek amacıyla kişisel televizyon platformumuz Turkcell TV'yi bugün bir üst aşamaya taşıyoruz. Turkcell TV Plus ile Turkcell müşterisi olsun olmasın herkesi sınırsız bir televizyon izleme ve eğlence deneyimiyle buluşturmayı amaçlıyoruz. İstenildiği kadar kanal ekleme imkanıyla eşsiz bir platform olan Turkcell TV Plus, ilkleri barındıran teknolojik özelliklere sahip olmasıyla da öne çıkıyor. Bugün altyapısıyla fark yaratan Turkcell Grubu olarak, önümüzdeki günlerde 4G'nin hayatımıza dahil olmasının ve televizyon yayıncılığı teknolojisindeki dönüşümlerin televizyon izleme deneyimini kökten dönüştüreceğini görüyor, geleceğin televizyon platformu Turkcell TV Plus'ı, Turkcell'in benzersiz teknoloji yetenekleri ile bugünden sunuyoruz." 

 "6 milyon kullanıcı 600 milyon dakika TV izledi"

Turkcell Superonline Genel Müdürü Murat Erkan ise Turkcell'in gerçek çoklu ekran deneyimi sunan televizyon ve eğlence platformunun bugüne kadar yoğun ilgi gördüğünü, hizmete girdiği 2009 yılından bu yana 6 milyon kullanıcının cep telefonları, tablet ve bilgisayarları aracılığıyla 600 milyon dakika TV izlediğini belirtti. 

2008 yılında başladıkları fiber yatırımlarla Türkiye'yi dünyayla aynı anda ışık hızında internetle tanıştırdıklarını belirten Erkan, şunları kaydetti: 

"Bugün 33 bin kilometreye ulaşan fiber ağımız sayesinde bir yandan müşterilerimize hızlı ve kaliteli internet bağlantısı sunarken diğer yandan onları, hayatlarını kolaylaştıracak ve daha eğlenceli hale getirecek uygulamalarla buluşturuyoruz. TV ekranından televizyon izleme pratiklerindeki değişimi en doğru şekilde karşılayacak altyapının fiber optik bağlantıdan geçtiğini görüyoruz. Şimdi fiber altyapımız ve Turkcell TV Plus platformu sayesinde Turkcell ve Turkcell Superonline kullanıcılarını Türkiye'de benzeri olmayan özelliklere sahip bir TV izleme deneyimi bekliyor." 

Turkcell TV Plus'ta neler var?

Toplantıda paylaşılan bilgilere göre, daha önce yalnızca cep telefonu, tablet ve bilgisayar üzerinden hizmet veren Turkcell'in kişisel televizyon platformu, TV izleme deneyimini artık 4 ekran üzerinden sunuyor. 

-Canlı yayını geri alabilme (timeshift) özelliği benzerlerinden farklı olarak yalnızca izlenmekte olan kanalla sınırlı olmayan Turkcell TV Plus'ta, izlenilen herhangi bir kanalda 12 saat önceki canlı yayına erişebilme fırsatı veriyor. Aynı anda onlarca programı kaydetme imkanı da sunan Turkcell TV Plus, kayıtları kutu üzerindeki sabit disk yerine buluta kaydettiği için içeriklere istenilen cihazdan ve istenilen yerden ulaşmak da mümkün hale geliyor. Ayrıca izleyiciler seç-izle özelliğiyle kişisel izleme listelerini oluşturarak kendilerine özel kanallar oluşturabiliyor. 

-Turkcell'in 3G altyapısı üzerinden mobil internet kullanıcılarının kullanımına sunulan platform, Turkcell Superonline fiber internet kullanıcılarının ise TV Plus kutusu ile geleceğin TV platformunu televizyonlarında deneyimlemelerine fırsat veriyor. 

-Yüze yakın yerli ve yabancı TV kanalının bulunduğu Turkcell TV Plus, bini aşkın seç-izle film ve dizi ile zengin bir içeriğe sahip. Türkiye'de televizyon izleyicileri arasında popüler tüm TV kanallarının yanı sıra altı adet sinema kanalı, FOX grubu dizi kanalları, National Geographic, Nat Geo Wild, 24 Kitchen, FOX Sport, Disney gibi her zevke hitap eden tanınmış yabancı kanallara da platform üzerinden erişilebiliyor. 

-Turkcell TV Plus'ın yenilikçi özelliklerinden birisi de izleyicilerine sunduğu Plus Salon'lar. Türk filmlerinden dünyanın en popüler dizilere, belgesellerden spor programlarına kadar 32 farklı Plus Salonu'nda yayın akışını tamamen kullanıcılar belirliyor. Turkcell TV Plus, Plus ve Müzik Plus Salonları ile akıp giden yayın deneyimi rafa kaldırıyor ve yayın akışı tamamen kişiye özel hale getiriliyor. 

Aynı zamanda televizyon izlemeyi sosyal bir etkinliğe dönüştüren platform ile izlenilen programla ilgili anlık Twitter akışı üzerinden sosyal medyadaki paylaşımlara ulaşmak, takip etmek, yorumda bulunmak mümkün. İzleyiciler kendi izledikleri programın bilgisini de sosyal medyada paylaşarak, sosyal interaktiviteyi televizyonları üzerinden yaşayabiliyorlar. 

-Lansmana özel fiyatlarla "Web'de TV Plus" paketine ayda 2,90 lira, cep telefonunu veya tablet bilgisayarda TV Plus paketine ayda 5,90 lira, web ve mobil cihazlara ek olarak TV Plus deneyimini evdeki televizyon ekranına taşımak içinse ayda 59 lira ödemek yeterli oluyor. Kirala-İzle hizmeti kapsamında da Hollywood stüdyolarının en yeni filmlerini 2 liradan başlayan fiyatlarla kiralayarak izleme imkanı bulunuyor. 

Turkcell TV Plus kutusunu satın alan Turkcell Superonline fiber internet kullanıcıları,  internet desteği sayesinde Turkcell TV Plus'ı televizyonlarından seyredebiliyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir