Turkcell Superonline'nın hızı AB'yi geçti

Turkcell Superonline Genel Müdürü Murat Erkan, "Turkcell Superonline fiber internet kullanıcılarının ulaştığı ortalama saniyede 17 Mb hızla, AB ve G8 ülkelerini de geride bıraktı" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL  - Turkcell Superonline Genel Müdürü Murat Erkan, Turkcell Superonline fiber internet kullanıcılarının ulaştığı ortalama saniyede 17 Mb hızla, AB ve G8 ülkelerini de geride bıraktıklarını bildirdi.

Erkan, İnternet Haftası kapsamında yaptığı açıklamada, fiber internet abonelerinin, ortalama internet hızı saniyede 2,9 Mb olan Türkiye'nin 6 katı daha fazla hızdan yararlandığını belirterek, "Turkcell Superonline fiber internet kullanıcılarının ulaştığı ortalama saniyede 17 Mb hızla, Avrupa Birliği ve G8 ülkelerini de geride bıraktık, G20ülkeleri arasında da İtalya'yı geçerek 7. sıraya yükseldik" değerlendirmesini yaptı.

Türkiye'de internet kullanımının giderek artmasıyla, internet alışkanlıklarının da değiştiğine dikkat çeken Murat Erkan, artık Turkcell Superonline fiber internet abonelerinin internetten video izleme oranının günlük ortalama iki saate yükseldiğini ve önümüzdeki dönemde bu rakamın daha da hızlı artacağını belirtti. Erkan, şunları kaydetti: "Türkiye'yi dünyada internetin öncüsü ülkelerden biri yapabilmek için Turkcell Superonline olarak yatırımlarımıza hızla devam ediyoruz. Fiber yayılım stratejilerimizi Türkiye'nin 2023 vizyonunda yer alan '14 milyon haneye saniyede 1000 Mb hızında internet' hedefine paralel olarak belirledik. Turkcell Superonline olarak kendi kurduğumuz ve 75 ile değen 30 bin km'lik fiber optik altyapımız üzerinden 10 ilde şimdiden 1 milyonun üzerinde haneye saniyede 1000 Mb hızında fiber internet götürdük. Böylece ülkemizi 2023 hedeflerine ulaşmasına bir adım daha yaklaştırıyoruz. Bu hedefe ulaşmak için birkaç hafta önce kamuoyuna açıkladığımız model önerimizde de belirttiğimiz gibi, sektörde de ortak altyapı kullanılmasını ve kamu-özel sektör işbirlikleri yapılmasını gerekli görüyoruz. Bu vizyonla biz, her zaman Türkiye'yi ileri taşıyacak çalışmalar yapmaya devam edeceğiz."

(AA)
 

Bu konularda ilginizi çekebilir