Turkcell, Turbo T50'yi satışa sunacak

Turkcell T serisi akıllı telefonların en yenisi Turkcell T50, 25 Şubat'ta satışa sunulacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Turkcell, dünyanın Üç Taşıyıcı (Triple Carrier) internet teknolojisini destekleyen ilk ve tek telefonu Turkcell Turbo T50'yi, 25 Şubat itibarıyla teknoloji severler ile buluşturacak. 

Turkcell açıklamasına göre, Turkcell T serisi akıllı telefonların en yenisi Turkcell T50, "Turbo" hızında satışa sunulacak. Üç Taşıyıcılı mobil internet teknolojisini destekleyecek şekilde yenilenen cihaz, Turkcell Turbo T50 ismiyle 25 Şubat'ta müşterilerin beğenisine sunulacak. Turkcell Turbo T50, dünyanın Üç Taşıyıcılı internet teknolojisini destekleyen ilk ve tek akıllı telefonu olma özelliğine sahip. 

Açıklamaya göre, 6 ay içerisinde 400 bine yakın cihaz satışıyla 2014'te Türkiye'nin en çok satan akıllı telefonları arasına giren T50, Turbo modeli ile artık 3 kat hızlı 3G mobil internet sunuyor. Turkcell Turbo T50 kullanıcıları, Turkcell'in 81 ilde sunduğu Üç Taşıyıcılı internet teknolojisinden faydalanarak mobil internet hızlarını üçe katlayabiliyor. 

Açıklamada görüşlerine yer verilen Turkcell Genel Müdür Vekili İlker Kuruöz, mevcut en hızlı 3G teknolojisinin dünyada ilk kez Turkcell şebekesinde yer aldığını belirterek, "Turkcell takımı olarak en yenilikçi teknolojileri müşterilerimize, şirketlerimize ve ülkemize sunmak için çalışıyoruz. Her zaman olduğu gibi bugün de en hızlı mobil internet hızını, Turkcell'in üstün altyapısı ve Turkcell Turbo T50 farkıyla sunmaya başladık. Üstün teknolojik özellikleri uygun fiyata sunan Turkcell Turbo T50 ile mobil internete ulaşmak artık çok daha hızlı" ifadelerini kullandı. 

Üç Taşıyıcılı internet  

Açıklamada verilen bilgilere göre, dünyanın kullanımdaki en hızlı 3G teknolojisi olan Üç Taşıyıcılı mobil internet teknolojisi ile 63,3 Mbps'e varan veri indirme hızı yeteneği Türkiye'nin 81 ilinde Turkcell şebekesine entegre edildi. 2009'da 3G ile başlayan 21 Mbps hızlarını müşterisine deneyimleten Turkcell, 2011 yılında bu hızı ikiye katlayan Çift Taşıyıcı (Dual Carrier) teknolojisi ile Türkiye'yi ilk defa 42 Mbps hızla tanıştırmıştı. Bugün ise Turkcell Üç Taşıyıcılı mobil internet teknolojisi ile mobil internet hızını üçe katlayarak 63,3 Mbps şebekesinde desteklemeye başlayan dünyadaki ilk mobil operatör oldu. Aynı zamanda veri yükleme teknolojisinde de tek taşıyıcıdan çift taşıyıcıya yükseltme yapılarak veri yükleme hızlarında iki kat artış sağlandı ve 11,5 Mbps'a varan hızlara ulaşıldı. 

Üç Taşıyıcılı mobil internet teknolojisi, şebekeye herhangi bir taşıyıcıdan erişen bir kullanıcıya diğer taşıyıcılardaki mevcut kaynakları daha verimli kullanma imkanı tanıyor. Böylece web sayfalarının açılış hızı, video dosyalarının veri indirme hızı gibi ölçütlerde önemli oranda iyileşme sağlanıyor. Turkcell şebekesinde Çift Taşıyıcılı internet teknolojisi hizmetini de aynı anda sunmaya devam edecek.  

Qualcomm'un üç taşıyıcılı teknolojiyi destekleyen işlemcisini kullanan dünyanın ilk Üç Taşıyıcı destekli telefonu Turkcell Turbo T50, aynı zamanda 150 Mbps'yi bulan geleceğin 4G teknolojisini de destekliyor. Bu donanımıyla Turbo T50, bilgiye ve eğlenceye her an her yerden turbo internet hızında erişmeyi mümkün kılıyor. 5 inçlik geniş ekranı, 7.8 mm'lik ince tasarımıyla göz dolduran Turbo T50, 13 MP arka kamerası ile çok kaliteli ve canlı görüntüler elde etmeyi sağlıyor. HD Ses özelliği ile duru ve anlaşılır ses iletimi sağlayan cihazın öne çıkan bir fonksiyonu da gürültü engelleme. Bu özellik sayesinde gürültülü ortamlarda dahi kullanıcıların konuşmalarını karşı tarafa net olarak iletebiliyor. 

Dünyanın 3 Taşıyıcılı internet teknolojisini destekleyen ilk akıllı telefonu Turkcell Turbo T50, 24 ay boyunca tarifeye ek ayda ayda15 TL'den başlayan fiyatı ile Turkcell.com.tr'den ve Turkcell İletişim Merkezleri'nden alınabiliyor.  

Bu konularda ilginizi çekebilir