Turkcell'den kız öğrencilere burs ve eğitim desteği

Turkcell kız öğrencilerin bilişim sektörüne kazandırılması amacıyla, çeşitli burs ve uygulamalı eğitimleri kapsayan desteği açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Turkcell, "Bilişimde Kızlar Günü"nde, "Kardelenler" ve "Geleceği Yazanlar" projeleri kapsamında, kız öğrencilerin bilişim sektörüne kazandırılması amacıyla verdiği desteği açıkladı.  

Turkcell açıklamasına göre, Uluslararası Telekomünikasyon Birliği (ITU) tarafından başlatılan "Bilişimde Kızlar Günü"nde, kızların bilişim alanında daha etkin olması ve sektöre kazandırılması amacıyla "Kardelenler" ve "Geleceği Yazanlar" projeleri kapsamında attığı adımları kamuoyuyla paylaştı. 

Turkcell halen Kardelenler projesi kapsamında lise burslarının yanı sıra Türkiye'nin farklı illerinde mühendislik fakültelerinde okuyan kız öğrencileri eğitim bursuyla destekliyor. Eğitim bursunun yanı sıra, kızların yazılımcı ekosistemine kazandırılması ve kariyerlerini bu yönde kurabilmeleri amacıyla Kardelenler, Turkcell'in bir başka sosyal sorumluluk projesi olan Geleceği Yazanlar'a dahil edildi. Yerli mobil yazılım seferberliği olarak başlatılan ve beş ay içinde 17 bin kişinin katıldığı Geleceği Yazanlar'ın üyelerinin yüzde 20'si kızlardan oluşuyor.  

Geleceği Yazanlar kapsamında halen devam eden ve mayıs ayında bitecek olan "Uygulama Maratonu"nda 12 üniversiteli Kardelen yer alıyor. Android uygulamanın temelleri, uygulama arayüzü oluşturma, Android'de Java'ya giriş ve örnek uygulama geliştirme başlıkları altında hızlandırılmış eğitime tabi tutulan Kardelenler, mobil uygulama alanında ilk meyvelerini de vermeye başladı. Altışar kişilik iki gruba ayrılan maratoncu Kardelenler'den ilk grup "Sosyal Sorumluluk", ikinci grup ise "Eğitim" temalı mobil uygulama geliştiriyor. Uygulama Maratonu'nda en başarılı uygulamayı geliştiren ekip ödül olarak Silikon Vadisi'ne gidecek.   

Maraton katılımcısı kız öğrenciler, Geleceği Yazanlar Uygulama Maratonu'nda yer almanın kendileri için hem çok büyük bir tecrübe hem de fırsat olduğunu belirtti.  Maratona seçilen Kardelenler çeşitli üniversitelerin matematik mühendisliği, elektronik mühendisliği ve bilgisayar mühendisliği bölümlerinde öğrenim görüyor. 

Açıklamada görüşlerine yer verilen Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler, "Bilişimde Kızlar Günü"nün kadın iş gücünün özellikle düşük olduğu sektör için çok anlamlı bir gün olduğunu belirtti. 

Turkcell'de çalışanların yüzde 50'sinin kadın olduğunu vurgulayan Öztürkler, Turkcell'in kendi içinde bu eşitliği yakalamış durumda olduğunu ancak daha fazla kadını bilişim sektörüne kazandırmak için gidilecek çok yolları olduğunu bildirdi. 

Öztürkler, Anadolu'nun dört bir yanında üniversitelerin mühendislik fakültelerinde okuyan yüzlerce "Kardelen Kızı" eğitim bursuyla desteklediklerini, şu anda da onları mobil yazılım seferberliği olan "Geleceği Yazanlar" projesine dahil ettiklerini ve bu yolda onlara verdikleri desteği artırarak sürdürdüklerini kaydetti. 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir