Turkcell'in genel kurulu 29 Mayıs'ta

Turkcell, olağan genel kurulu için 29 Mayıs'ta toplantı çağrısı yaptı. Hissedarlar arasındaki dava süreçleri kesin olarak sonuçlanmadan genel kurulda gündem maddelerinin onaylanması düşük olasılık olarak görülüyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Ana hissedarları arasındaki dava süreçleri nedeniyle 2010, 2011 ve 2012 yıllarına ilişkin genel kurul toplantılarını ve temettü dağıtımını gerçekleştiremeyen Turkcell, 2013 yılı olağan genel kurulu için 29 Mayıs'ta toplantı çağrısı yaparken, hissedar uzlaşmazlıkları çözülmeden genel kurulun gerçekleştirilmesi ve gündem maddelerinin onaylanması zor görünüyor.

Şirketten KAP'a dün akşam yapılan açıklamaya göre, toplantı gündeminde son dört yıla ilişkin faaliyet raporlarının okunması, yönetim kurulu üyelerinin ibra edilmesi, kâr dağıtımları ve Türk Ticaret Kanunu ve Sermaye Piyasası Kanunu'nun gerektirdiği diğer sözleşme değişiklikleri gibi geniş bir ajanda bulunuyor.Şirketin ana sözleşmesinin tadili için gerekli işlemlerin başlatılmasına da karar verildi.

Gelişmeyi değerlendiren Oyak Yatırım, "Haber birikmiş temettülerin dağıtılması anlamında piyasada olumlu bir beklenti yaratabilir. Fakat, şirketin ortakları arasında devam eden ihtilaf ve mahkeme süreci konusunda yeni bir gelişme yok. Bu konuda Çukurova ve Sonera arasında New York'ta devam eden mahkeme sürecinin tamamlanması bekleniyor. O zamana kadar olası bir anlaşma ya da temettü ile ilgili beklenti içine girmek makul olmayacaktır" ifadesini kullandı.

Turkcell'in ana hissedarları Çukurova Holding ve Rus Altimo arasında Privy Council'deki dava süreci henüz sonuçlanmazken, Privy Council Çukurova'nın Altimo'ya yapacağı ödeme konusunda verilecek 60 günlük süreyi başlatmak için New York Temyiz Mahkemesi'nin kararını bekliyor.

Çukurova Holding'in diğer ana hissedar TeliaSonera ile New York'ta devam eden davası, Privy Council sürecinin uzamasına neden olurken, ana hissedarların genel kurul gibi kritik konularda uzlaşma sağlamasını engelliyor.

Şirkete yakın kaynaklar ve analistler, hissedarlar arasındaki dava süreçleri kesin olarak sonuçlanmadan genel kurul toplantısındaki gündem maddelerinin onaylanmasını düşük olasılık olarak görüyor.

Turkcell hisseleri saat 09:34'te yüzde 0.88 yükselişle 11.50 liradan işlem görüyordu.

Turkcell'in 2010, 2011 ve 2012 yıllarına ilişkin olağan genel kurul toplantıları, hissedarlar arasında yaşanan uzlaşmazlıklar nedeniyle gerçekleştirilememişti.

Bu konularda ilginizi çekebilir