Türkiye'de spor okulu kuracaklar

Doğuş Grubu, global spor, moda ve eğlence şirketi IMG ile Türkiye'de, yüzde 50'şer payla bir ortaklık kurdu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, spor, moda, eğlence şirketlerinden IMG'nin işbirliğine ilişkin, "Bu ortaklık sözleşmesi kapsamında, Türkiye'nin her bölgesinden dünya çapında sporcular yetiştirilmesi konusunda profesyonel bir ekip ile tam teçhizatlı bir spor okulu kurmayı hedefliyoruz" dedi.

Doğuş Grubu ile IMG'nin ortaklığına ilişkin düzenlenen basın toplantısında konuşan Şahenk, bu ortaklıkla spor, moda ve spor-medya üretiminde ne varsa Türkiye'ye bunu getirecek bir beraberliği paylaşmak için bir araya gelindiğini belirterek, Doğuş Grubu olarak, Türkiye ekonomisine, insanına maksimum fayda sağlayacak ve dünyada çok iyi tanıtacak bir projeye imza attıklarını kaydetti.

Şahenk, Doğuş Grubu'nun kurulduğu günden bu yana yenilikçi yaklaşımı benimseyerek girdiği her sektörde dünya lideri gruplarla işbirliği yaparak mevcut duruşunu güçlendirdiğini ifade ederek, IMG ile imzalanan anlaşmanın Doğuş Grubu geleneğinin bir devamı olduğunu söyledi.

IMG ile ortaklığın kendileri ve Türkiye için önemli olduğunu anlatan Şahenk, şunları aktardı:

"Ortaklığımız, yeni bir renk katacak sektörün bir başlangıcı oluyor. Grup olarak birçok spor kulübüne yaptığımız desteği, Türk spor sektörüne çok daha başarılı olarak, dünyada daha fazla tanıtacak bir kapı açmak istiyoruz. Bu ortaklık sözleşmesi kapsamında, Türkiye'nin her bölgesinden dünya çapında sporcular yetiştirilmesi konusunda profesyonel bir ekip ile tam teçhizatlı bir spor okulu kurmayı hedefliyoruz. Türkiye'nin her yerinden genç yaştaki sporcuların dünya standartlarında rekabet edebilecek, Türkiye'yi uluslararası arenada temsil edebilecek, sportif eğitimin yabancı dil ve akademik eğitimle destekleneceği yepyeni bir yapıyı oluşturmayı hedefliyoruz.

Türkiye'nin dünya çapındaki sosyo ekonomik önemini vurgulaması açısından da önemli olduğunu düşünüyorum. IMG gibi grup Türkiye'ye gelmek istiyorsa, bölgesinde daha fazla bir güç olduğunu görüyorsa, Türkiye'nin belli yere geldiğine hepimiz şahit oluyoruz. Spor ve moda endüstrilerinde Brezilya, Hindistan ve Çin'in yanı sıra Türkiye'deki potansiyeli değerlendirmesi ve bizim ile işbirliği yapıyor olması Grubumuz için gurur vericidir."

"Türk tekstilinin tanıtılması için iyi olacak"

Şahenk, Türk vatandaşlarının, "IMG Türkiye'ye geliyorsa neden 10-15 sene önce gelmemiş de şimdi geliyor" diye düşünmesi gerektiğini belirterek, "IMG, 30'dan fazla ülkede 3 bine yakın çalışanıyla spor, moda ve medya alanında faaliyet gösteren küresel bir şirkettir. BRIC gibi gelişen ekonomilerde ortaklıkları bulunuyor. IMG medya en büyük ve bağımsız spor programı üreten ve dağıtan bir kurumdur. 19 bin saati aşkın üretimleri bulunuyor. Dünyadaki Fashion Week'i de yönetiyorlar. Dünyadaki en iyi modelleri bünyelerinde bulunduruyorlar. Türkiye'nin markalaşma yoluna giden Türk tekstilinin daha iyi tanıtılması için iyi bir beraberlik olacak" diye konuştu.

IMG'nin, Florida'da 400 bin metrekare genişliğinde spor akademilerinin bulunduğunu dile getiren Şahenk, şunları kaydetti:
"Oraya gidene karar bu akademinin ne olduğunun farkında değildim. Dünyanın birçok yerinden gelen sporcuları yetiştiren bir mekan. Sporcuyu eğiten, rehabilitasyon merkezleri, okulu ve otelleriyle inanılmaz bir kompleks niye Türkiye'de olmasın diye düşünüyoruz. Bunu Türkiye'de gerçekleştirirsek, sadece Türkiye için değil, dost memleketlerin de gençlerini geliştireceği bir mekanı açacağız.

Bu söylediklerimizin birazını Türkiye'de yaparsak, Türkiye'nin çok daha başka bir yere geleceğine inanıyorum. Türkiye'nin AB'de yürürken, ekonomisi gelişen bir memleket olarak sanatıyla, kültürüyle sporuyla tanıtmamız lazım. Dediklerimizin yüzde 1'ini yapsak Türkiye'ye iyi bir hizmet yapmış olacağız."

Bir gazetecinin, spor okulunun nerede açılacağına ilişkin sorusuna Şahenk, "Gördüğümüz bir arazi yok ya da fiyat belirleme aşamasında değiliz. Bunlar, bu ortaklığın yapmak istediği girişimlerden bir tanesidir" dedi.
Şahenk, ortaklığın yapısının yüzde 50-50 olduğunu belirterek, isminin de "IMG Doğuş" olacağını kaydetti.

"Türkiye'nin gururu olacak gençlerimiz var"

Şahenk, Türkiye'nin kendine özel turnuvalarının ileride yayıncılık hakkını alacaklarını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Türkiye'nin sesini, bazı turnuvalarını televizyon haklarını alıp hem Türkiye'de hem yurt dışında satmayı planlıyoruz. Uygulamaya geçirmeyi istediğimiz bir planımız var. Desteğimizi devletimizden de alarak bazı çalışmalar yapmak istiyoruz. Burası sadece özel sektör şirketinin yaptığı bir şey olmayacak.

Türkiye için hayırlı bir iş yapmak için destek almamız lazım. Ayhan Şahenk Vakfı ile beraber, gelecek sene veya birkaç yıl sonra 7-14 yaş arasında 5 bin gencimizi bir teste tutup hangi sporda daha çok başarılı olabileceğini araştıracağız. Gençlerimizin kendi vücuduna göre doğru sporu yapmasını sağlayacak bir test programı yapmayı düşünüyoruz. 4 milyon Türk vatandaşımızın yaşadığı Almanya'dan çıkan 3 tane Real Madrid'te futbolcumuz var. 75 milyon Türkiye'nin gururu olacak gençlerimiz var."

"Yüksek profilli sporların Türkiye'de düzenlenmesini amaçlıyoruz"

IMG Başkanı Michael Dolan da küresel sponsorlara ihtiyaç duyulan bir ortamda iyi bir platform oluşturduklarını belirterek, IMG'nin dünyanın en geniş ve ileri spor eğitim kompleksine sahip olduğunu ve 30 yıldır atletleri eğittiğini kaydetti.
Dolan, 20 binden fazla sporcunun, 100 ülkede 7 spor alanında kendi akademileriyle ilgilendiğini ifade ederek, "IMG akademisinin bir benzerini Türkiye'de kurma konusunda görüşmeler yaptık ve bu bizi çok heyecanlandırıyor. Biz bu alandaki 50 yıllık tecrübemizi bir değer olarak katmayı amaçlıyoruz. Spor organizasyonları içinde yüksek profilli sporların Türkiye'de düzenlenmesidir. Dünyada spor organizasyonlarının en önemli bağımsız yapımcısıyız. Tv'de 21 bin saat, radyoda 30 bin saatlik yayından bahsediyoruz. Türkiye'deki önemli içeriği dünyaya duyurmak ve Türkiye'de yaratılan bu içeriği dünya ile paylaşmayı amaçlıyoruz" şeklinde konuştu.

"Türkiye, dünyanın en önemli moda destinasyonların biri"

IMG Fashion'in moda dünyasının dünyaya açılan bir kapısı olduğunu anlatan Dolan, moda dünyasının en önemli birleşenlerini bir araya getirdiklerini ve dünyanın bir numaralı modelleri, tasarımcıları, fotoğrafçılarını ve stilistlerini temsil ettiklerini kaydetti.
Dolan, Türkiye'nin dünyanın en önemli moda destinasyonlarından biri olduğunu ifade ederek, Türkiye'de bulunmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Bir gazetecinin, Türkiye'de uluslararası organizasyonların yapılmasına ilişkin sorusuna Dolan, "Bu çalışmalar sadece Türkiye'deki takımların gelişmesini sağlamayacak, Türkiye dışındaki takımların da buraya gelmesini sağlayacak. Maçlar ya da eğitim için olabilir. Sadece amatör atletlerden bahsetmiyorum. Profesyonellerden de bahsediyorum" dedi.

Hindistan, Brezilya ve Çin'deki ortaklıklarını anımsatan Dolan, "Dünyaya baktığınızda yatırım yapmak istediğimiz piyasalar içinde Türkiye 1 numarada bulunuyor. 55 üst düzey yöneticimiz Londra'da bir araya geldi. Biri, 'sizce bir sonraki önemli ülke nedir?' diye sordu. Danışmanlardan biri hemen 'Türkiye' dedi. Danışmanlarımız, Türkiye ile Doğuş ile bu ortaklığa gireceğimizi bilmiyorlardı. Çok heyecanlandık. Yabancı ülkeler, Türkiye'yi bizim gördüğümüz gibi görüyorlar. Büyüme imkanlarının yüksek olduğunu ve 20 yıl büyümeye devam edecek bir ülkedeyiz" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Şahenk ve Dolan IMG yazılı şapkaları imzalayarak, birbirlerine hediye ettiler. Dolan'a Türk Lokumu hediye eden Şahenk'e New York'u simgeleyen kristal elma takdim edildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir