Türkiye’ye 1.5 milyar TL’lik gayrimenkul yatırımı yapacak

Eskişehir’deki Double Tree by Hilton’u temmuz ayında, Çanakkale’dekini 2018 yılı Mart ayında açacak olan Kuzu Holding, önümüzdeki dönemde İzmir-Çeşme-Urla bölgesine odaklandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye gayrimenkul sektörüne 2011’de giren ve ilk projesini 2012’de geliştiren Kuzu Holding, 5 yıl içinde 500 milyon TL’lik yatırım yaptı. Holding, önümüzdeki 5 yıl içinde 1 milyar TL’lik daha yatırım yapacak.

Almanya’da doğup büyüdüğünü, uluslararası fonlarda gayrimenkul konusunda yöneticilik yaptıktan sonra yine bu ülkede kendi şirketini kurduğunu dile getiren Kuzu Holding CEO’su Selim Kuzu, “Profesyonel hayatımda özellikle otel ve ofis binaları konusunda çok iyi işler yaptım. Almanya’da kendi şirketimle çalışmalarım sürüyor. Berlin’de kentsel dönüşüm konusunda 102 bloktan oluşan bir proje geliştiriyoruz. Türkiye pazarına girişim danışmanlık hizmetleri ile oldu. 2011’de de kendi şirketimizi kurarak kendi projelerimizi geliştirmeye başladık” diye konuştu.

Türkiye’de önce Hilton’un franchising partneri olduklarını ve gelişme potansiyeli olan bölgelere yatırım yapma stratejisi izlediklerini söyleyen Kuzu, “Bu kapsam da Eskişehir, Çanakkale ve İzmir’e yoğunlaştık. 2012’de Eskişehir’de Türkiye’nin ilk termal konseptli 5 yıldızlı Double Tree by Hilton Oteli’ni geliştirdik, 2014’te inşaata başladık. Bu yıl temmuz ayında açacağız. Eskişehir’de ayrıca 306 dairelik Terrace Park projesini yaptık. Çanakkale’de denize sıfır konumdaki Double Tree by Hilton Oteli’nin kaba inşaatını tamamladık. Önümüzdeki yıl mart ayında açmayı planlıyoruz. Burada ayrıca Milestone 2015 isimli küçük bir butik otelimiz var. Urla’da da Urla Q205 ve The Village Urla isimli 2 proje yürütüyoruz. Bunlardan The Village Urla’da 50 dönüm arazi üzerine 21 villa yapıyoruz” dedi.

“Terapi merkezini projenin merkezine koyduk”

Türkiye’nin turizm merkezlerinden Çeşme’de 3 proje yürüttüklerini anlatan Kuzu, “31 villadan oluşan Estilo Çeşme’nin kaba inşaatı bitmek üzere. Terrace Park Çeşme evlerinde inşaat sürüyor. Villagio Çeşme projesi ise, bünyesindeki sağlık tesisi ile benzerlerinden ayrılıyor. 66 birimden oluşan projede ‘Medicusspa Health Center’ konseptini Türkiye’de ilk kez hayata geçiriyoruz. Projenin merkezine sağlığı alarak, fizyoterapi tedavi ve kriyoterapiyi koyduk” diye konuştu. Önümüzdeki 5 yıllık dönemde İzmir-Çeşme-Urla'ya ağırlık vereceklerini belirten Kuzu, “Arsalarımızı aldık, 5 yılda 1 milyar TL yatırım yapacağız. 10 yılda ise 1.5 milyar TL’ye yaklaşacak” dedi.

Gayrimenkul ile inşaat sektörleri karıştırılıyor

Türkiye’de gayrimenkul ile inşaat sektörlerinin birbirine karıştırıldığını vurgulayan Kuzu, şunları söyledi: “2011’de Türkiye pazarına danışmanlık hizmetleriyle adım attık. Yurtdışındaki çalışmalarımızı takip eden birkaç büyük şirket bizden destek istemişti. Çok başarılı çalışmalarımız oldu ama sektöre bakış bizi çok yordu. Burada inşaat şirketi sayısı çok ama gayri menkul şirketi az. Danışmanlığını yaptığımız şirketler bir holdingin içinde bir dal gibi ilgileniyorlardı bununla. Firmaların yüzde 90’ı mevcut arsalarını değerlendirmek amacıyla bu işe girmişlerdi. İnsanlara iki sektör arasındaki farkı aktaramadık. Türk firmalarının danışmanlık hizmetine bakışı da farklı. Bunlar bizi yorduğu için kendi şirketimizi kurup, kendi projelerimizi geliştirmeye başladık.”