Ukrayna'da üretime ara verdi

Şişecam, bağlı ortaklığıklarından Ukrayna'da faaliyet gösteren Merefa Glass Company'nin üretime ara verdiğini duyurdu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları, bağlı ortaklıklarından Ukrayna'da faaliyet gösteren Merefa Glass Company'nin, 9 Aralık 2014 tarihinden itibaren üretime geçici olarak ara vermesinin kararlaştırıldığını duyurdu. 

Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları AŞ'nin, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayınlanan açıklamasında, şunlar kaydedildi: 

"Bağlı ortaklıklarımızdan Ukrayna'da faaliyet gösteren Merefa Glass Company'nin, ülkedeki ekonomik ve siyasi belirsizliklerin ve olumsuzlukların yanı sıra mevcut fırın ömrünün sonuna gelindiği de dikkate alınarak, mevcut fırın için öngörülen teknoloji ve modernizasyon yatırımının tamamlanmasına kadar 9 Aralık 2014 tarihinden itibaren üretimine geçici olarak ara vermesine karar verilmiştir. 

Söz konusu yatırımların 2015 yılında başlatılması ve mevcut siyasi ve ekonomik koşulların da dikkate alınması suretiyle önümüzdeki dönemde tekrar üretime geçilmesi öngörülmektedir. Şirketimizin 2,2 milyon ton olan toplam üretim kapasitesinin yalnızca yaklaşık yüzde 3,7'sine tekabül eden bu üretim kapasitesinin geçici olarak devre dışına alınmasının satışlarımız üzerinde olumsuz bir etki yaratması beklenmemektedir." 

Bu konularda ilginizi çekebilir