Ulaşamadığı yerlere uydu desteği sağlayacak

Turkcell Superonline kesintisiz hizmet yaklaşımını güçlendirmek için 'uydu desteği'ni devreye soktu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Turkcell Superonline, 2013 yılı sonunda tamamlanan Deksarnet'i satın alma sürecinin ardından karasal hatların ulaşamadığı yerlere uydu desteğiyle bağlantı sağlıyor 

Turkcell Superonline, fiber yatırımlarına başladığı 2008 yılından bu yana beş satın almaya imza atan şirketin son adımlarından biri Deksarnet'i bünyesine katmak olmuştu. Turkcell Superonline ile ana faaliyet alanları uydu ve telsiz haberleşmesi, bu kanallar üzerinden internet, intranet ve benzeri IP temelli trafiklerin aktarılmasından oluşan Deksarnet'in birleşme süreci 2012 yılında başladı ve Aralık 2013'te tamamlandı. 

Bu birleşmenin ardından Turkcell Superonline daha önce dışkaynak kullanımıyla sunduğu uydu hizmetlerini kendi bünyesinde sağlamaya başladı. Uydu bazlı kurumsal data hizmetlerinin yanı sıra yeni yatırımlarla birlikte GSM bazlı hizmetler de kapsam içine alındı. Böylece mobil ve sabit iletişimde karasal hatların ulaşamadığı noktalara uydu desteğiyle bağlantı imkanı sunan Turkcell Superonline, Turkcell Grubu ve diğer müşterileri için kesintisiz hizmet sağlayacak altyapıda çıtayı bir aşama daha yükseltti. Ayrıca hizmet kapasitesi birleşmenin ardından ikiye katlandı. 

Turkcell Superonline'ın Deksarnet'i bünyesine katmasının ardından sunduğu uydu hizmetlerinden yararlanan uç nokta sayısı kısa sürede yüzde 10 artışla bin 800'e yaklaştı. Bu yıl içerisinde tamamlanacak yeni projelerle birlikte bu sayısının 2 bini aşması bekleniyor. 

Deksarnet satın almasıyla sağlanan faaliyetlerde coğrafi yedeklemenin hayata geçirilmesi için çalışmalar sürdürülüyor. Bu yıl oluşacak yapı sayesinde İstanbul merkezden verdiği hizmetler Ankara'da kurulacak merkez üzerinden de yedekli hale getirilecek. 

Açıklamada görüşlerine yer verilen Turkcell Superonline Genel Müdürü Murat Erkan, 2008 yılında geleceğin teknolojisi fiber altyapıyı Türkiye ile tanıştırdıktan sonra yollarına hem organik hem inorganik büyümeyi içeren bir iş planıyla devam ettiklerini belirterek, şunları kaydetti: 

"Bugüne kadar imza attığımız beş satın almaya baktığımızda, her birinin şirketimize katkısının kendilerine ödediğimiz bedelin çok üzerinde olduğunu görmekten büyük memnuniyet duyuyoruz. Deksarnet'in geçen yılın sonunda tamamlanan satın alma sürecinin ardından, yine doğru bir hamleye imza attığımızı gördük. Bir yandan hem müşterilerimize hem Turkcell müşterilerine kesintisiz hizmet sağlamak için kendi bünyemizde gerekli altyapıya sahip olduk. Halihazırda sunulan ve yeni geliştirdiğimiz hizmetleri müşterilerimizle buluşturuyoruz." 

Bu konularda ilginizi çekebilir