Ülker, Candy Co'yu satın aldı

Yıldız Holding, dünyanın önde gelen çikolata markası Godiva'nın ardından çikolata çubukları markası Flipz ve fındık topları markası Turtles'ın üreticisi ABD merkezli DeMet's Candy Co'yu satın aldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL- Yıldız Holding ABD'li şeker devi DeMet's Candy'yi satın almak için girişim sermayesi şirketi Brynwood Partners şirketi ile el sıkıştı ve 221 milyon dolara Yıldız Holding bünyesine dahil oldu.

DeMet's Candy ABD'de çok popüler olan çikolatalı kraker ürünü Flips ve yine çikolatalı atıştırmalık ürün Turtles'ı üretiyor.

ABD'li Wall Street Journal gazetesinin haberine göre Brynwood şirketi DeMet's Candy için yaptığı yatırımın 4 katını bu satın alma ile elde etmiş olacak.

Brynwood şirketi Turtles markası için New York'ta tesis açmış, Kanada'daki tesisi kapatıp Flipz markası için Pennsylvania'da fabrika kurmuştu.

Brynwood DeMet's markalarını Nestle'den ayrı ayrı satın almıştı. Önce Flipz markasını 2004'te satın alan Brynwood, 2007'de de Turtles'ı Kanada'daki tesisi ile birlikte almıştı.

2008'de GODIVA'yı almıştı

Türkiye’nin hızlı tüketim alanında öncü grubu Yıldız Holding, faaliyetlerine 1944 yılında Ülker markasıyla bisküvi üreterek başladı. Yıldız Holding bugün 65 üretim ve pazarlama şirketiyle bisküviden çikolataya, gazlı içeceklerden süt ve sütlü ürünlere, bebek mamasından kişisel bakım ürünlerine ve ambalaja kadar geniş bir yelpazede faaliyet gösteriyor.

Yıldız Holding 2008'de Campbell Soup'tan Godiva'yı 850 milyon dolara bünyesine katmıştı. Yıldız Holding son yıllarda Türkiye'de de satın almalarla dikkat çekmişti. Yıldız Holding Şok, Diasa, Aytaç Et, Adapazarı Şeker gibi şirketleri satın almıştı.

Yıldız Holding en son Uno'nun yüzde 60'ını almıştı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir