Ünlü iş adamı Hariri’nin sigorta şirketini aldı

Kerim Ülker'in haberi...

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kerim ÜLKER

Türkiye’de ilk kez Dünya Gazetesi’nin 29 Haziran’da yazdığı Mahmut Erdemoğlu’nun şirketi Maher Yatırım Holding’in Hariri Ailesi’ne ait Turkland Sigorta’yı almak için görüşme başlattığını sizlere duyurmuştuk. Haberimizin ardından geçen 4 ay sonra Maher Yatırım Holding’in Turkland Sigorta’yı almasına Rekabet Kurumu izin verdi. Böylece Mahmut Erdemoğlu, Quick ile girdiği sigorta sektöründeki şirket sayısını ikiye çıkarmış oldu.

Turkland’ın patronu Hariri Ailesi

Kasım 1989 da Gothaer Alman Sigorta adı ile kurulan şu anda adı Turkland olan şirket, 1990 yılında Gothaer-Demir adını aldı. 1992 yılında Demirbank T.A.Ş. tarafından satın alındıktan sonra ismi Demir Sigorta A.Ş. olarak değişen şirket, 1997 yılında Cıngıllı Holding bünyesine katıldı.

2003’te faaliyetlerini durduran, 2008 yılında tekrar başlatan şirket, 2013’te ise hisse devir anlaşması imzaladı. Şirket hisselerinin yüzde 55’i Beyrut-Lübnan’da kurulu Cynvest S.A.L. Holding’e, yüzde 35’i Dubai- Birleşik Arap Emirlikleri’nde kurulu Group Med International Management Limited’e devroldu. Geri kalan yüzde 10’luk hisse ise 2014’te GroupMed International Management Holding Limited’e devredildi. GroupMed ise Türk Telekom’un ortaklarından Lübnanlı Hariri Ailesi tarafından yönetiliyordu.

Hatırlanacağı gibi Mahmut Erdemoğlu, 2015’te Maher’i kurmuştu. İlk kez DÜNYA Gazetesi’nin 2016’da duyurduğu haberde yer aldığı gibi Erdemoğlu’nun 50 milyon liralık yatırımla Quick Sigorta’yı kurduğunu sizlerle paylaşmıştık.

Bu konularda ilginizi çekebilir