Ünlü otel el değiştiriyor

Neşet Koçkar’a ait ATG Anex Tourism Group, 6’ncı otelini satın alıyor. (KERİM ÜLKER)

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KERİM ÜLKER

Kültür ve Turizm Bakanlığ’ının açıkladığı 2018 yılı ilk 10 aylık rakamlara göre Türkiye 35.5 milyon yabancıyı misafir etti. Geçen yıla oranla yüzde 22.4’lük artışın yaşandığı bu dönemde en dikkat çekenler ise Rusya oldu.

Rusya’dan 5.7 milyon turist geldi. 2019’da da bu rakamın daha da yükselmesi beklenirken, bir yandan da Eski Sovyet Bloku ülkeleriyle yakından iş yapan şirketlerin yatırımları da artıyor. Bunlardan en dikkat çekeni ise ATG Anex Tourism Group.

Babasından aldığı 160 dolarla Rusya’ya giden, orada da önce resepsiyonistlik yapan ardından da kendi şirketini kurarak sektörün en önemli devlerinden biri haline gelen Neşet Koçkar’a ait ATG Anex Tourism Group, 6’ncı otelini de satın alıyor.

Daha önce WOW Bodrum, Kemer’deki Art Hotel’i bünyesine katan, sonrasında bu yılın Nisan ayında Antalya-Gazipaşa’da 5 yıldızlı otel yatırımı için anlaşma imzalayan ATG Anex Group şimdi de Utopia’nın Antalya’daki otelini alıyor. Hisseleri Borsa İstanbul’da işlem gören Utopia Turizm şirketinden yapılan açıklamada Alanya’da bulunan 5 yıldızlı Utopia World Hotel için anlaşmaya varıldı. Geçtiğimiz ay masaya oturan iki şirket, bugün önanlaşmayı imzaladı. ATG Anex Tourism Group'a bağlı Adalı Otelcilik Turizm, satın alma opsiyonlu kiralama sözleşmesini hayata geçirdi. Böylece ATG Anex, kiraladığı Utopia World Hotel’i daha sonra satın alma hakkına sahip oldu.

Uçak şirketi de var

22 yıl önce Neşet Koçkar tarafından kurulan Anex, Rusya, Ukrayna, Kazakistan gibi Eski Sovyet Bloku ülkelerinin en büyük tur operatörlerinden olan Anex Tour’un sahibi. Şirket ayrıca filosunda 26 uçak bulunan Azur Air’in de sahibi. Her sene 3 milyon turiste hizmet veren Anex Tour, Zen Hotels, Life Hotels gibi işletmelerin de sahibi. Anex’in anlaşma imzaladığı 559 odalı Utopia World Hotel, 105 bin metrekare arazi üzerinde hizmet veriyor.