UNO 5 yeni fabrika kuruyor

Bu yılı, yüzde 55 büyüyerek 310 milyon lira ciro ile kapatacak olan UNO, 2018'de 1 milyar liralık ciro ile gıda alanında en büyük şirketler arasına girmeyi hedefliyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ESRA KAPAROĞLU

İSTANBUL (DÜNYA) - Ülker markasını bünyesinde barındıran Yıldız Holding, 2008 yılında yüzde 50-50 ortaklığa gittiği UNO'da atağa kalkıyor. Ortaklık 2015 yılına kadar 5 yeni tesisin açılışını gerçekleştirecek. 90 milyon dolara mal olacak tesisler; İstanbul-Dudullu, İzmir, Antalya, Doğu Karadeniz ve Akdeniz bölgesinde yapılacak. Şirketin halen İstanbul'da iki, Ankara'da ise bir fabrikası bulunuyor.

Milyarderler kulübüne girecek

UNO, yeni dönem projelerine ilişkin basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan UNO'nun yönetici ortağı Federico Caruncho, ortaklık sonrası UNO'nun büyüme performansının arttığına dikkat çekti. 2012 yılında 201 milyon liralık bir şirket olduklarını ve bu yılı yüzde 55 büyüme ile 310 milyon lira ciro ile kapatacaklarını belirten Caruncho, 2018'de 1 milyar liralık ciro ile gıda alanında en büyük şirketler arasına girmek olduğunu belirtti.

Yıldız'ın payı yüzde 60 oldu

Yıldız Holding bir süre önce UNO'daki payını da yüzde 60'a çıkardı. Caruncho'nun yüzde 10 hissesini daha bünyelerine kattıklarını söyleyen Yıldız Holding Mali İşler Başkanı Cem Karakaş, bu suretle şirketi daha hızlı büyütme hedefinde olduklarını kaydetti.

Dosu Maya satılacak

Yıldız Holding Mali İşler Başkanı Karataş, holdingin gıda sektöründeki iştiraki Dosu Maya'nın satışı için görüştüklerini söyledi.

Karakaş, yaptığı açıklamada "Dosu için bir satış süreci var. Şirketin tamamını satmayı planlıyoruz. Stratejik yatırımcılarla görüşme halindeyiz" dedi.

Hasip Gençer, yola Komşufırın ile devam edecek

Türkiye'de ambalajlı ekmek üretimini başlatan UNO kurucusu Hasip Gençer, yoluna komşu fırındaki hisseleriyle devam edecek. Gençer, UNO'daki hisselerini Yıldız Holding'e devretmesi ile Yıldız Holding yüzde 60 ile UNO'nun büyük ortağı oldu. Vedanta Equity'nin sahibi Federico Caruncho ise şirketin yüzde 40 hisselerini elinde bulunduruyor. Gençer, UNO'daki hisselerini devretmesiyle ilgili Yıldız Holding adına cevap vermek istemediğini açıkladı.

[PAGE]

3 fabrika faal

UNO'nun halen üç fabrikası bulunuyor. İstanbul Dudullu'daki fabrika, 26 bin 800 mertekare alan üzerine kurulu. Yıllık 24 bin ton üretim kapasitesine sahip. Fabrikada 380 kişi çalışıyor.

İkinci fabrikası yine İstanbul'da. İkitelli'deki fabrika 7 bin 150 metrekare üzerine kurulu ve yıllık üretim kapasitesi 2 bin 400 ton. Bu fabrikada da 100 kişi istihdam ediliyor.

Halen faal olan üçüncü fabrika ise Ankara'da. Bu fabrika 18 bin 700 metrekare alan üzerinde 12 bin tonluk üretime sahip. Ankara'da ise 120 kişi istihdam ediliyor.

dudullu.jpg

İstanbul - Dudullu

[PAGE]

Üretim tesisini 8'e çıkaracak

Yıllık 65 bin ton ekmek üreten UNO, önümüzdeki iki yıl içinde 5 yeni tesisin daha açılışını yapacak.

 

[PAGE]

İzmir'e taze ürün fabrikası

İzmir'e yapılacak fabrika taze ürün kategorisinde hizmet verecek. Fabrika Mart 2014'te hizmete girecek. 15 bin metrekare alanda kurulu olan fabrika yıllık 12 bin ton üretim kapasitesine sahip olacak. 200 kişiye istihdam sağlayacak.

 

taze1.jpg

 

[PAGE]

Antalya Ocak 2015'te...

Yeni açılacak fabrikaların bir diğeri Antalya'da olacak. Bu fabrikada da taze ürün üretimi gerçekleşecek. Fabrika 2015 yılının ocak ayında hizmete girecek. 11 bin metrekarelik alanda kurulacak fabrikada 180 kişi çalışacak ve yıllık üretim kapasitesi 12 bin ton olacak.

taze2.jpg

 

[PAGE]

...Doğu Karadeniz Eylül 2015'te

Taze ürün fabrikasının sonuncusu Doğu Karadeniz'e inşa edilecek. 8 bin metrekarelik alandaki bu fabrika 8 bin 400 ton yıllık üretim kapasitesine sahip olacak ve 150 kişiye istihdam sağlayacak. Fabrika Eylül 2015'te hizmete girecek.

taze3.jpg

 

[PAGE]

Dudullu'ya 35 milyon dolar

Halen İstanbul Dudullu'da bir fabrikası bulunan şirket bu bölgeye ikinci fabrikasını da inşa edecek. Fabrika Mayıs 2014'te işletmeye alınacak ve bu fabrikanın maliyeti 35 milyon dolar olacak. 18 bin metrekarelik alanda kurulacak fabrikada 160 kişi istihdam edilirken, yıllık 30 bin ton donuk ürün üretim kapasitesine sahip olacak.

donuk1.jpg

 

[PAGE]

Nisan 2015'te hizmete girecek

2018 yılına kadar işletmeye alınacak bir diğer fabrika ise Akdeniz Bölgesi'ne kurulacak. Nisan 2015'te hizmete girecek fabrikada yine donuk ürün üretimi gerçekleştirilecek. 15 bin metrekare alanda kurulacak fabrika yıllık 24 bin ton ürün üretim kapasiteli olacak. Bu fabrikada da 100 kişi istihdam edilecek.

donuk2.jpg

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir