Ürettiğini ihraç eden Bursalı Grubu 18 milyon TL yatırımla Ar-Ge’de büyüyecek

‘Bursalı Havlu’ markasıyla üretiminin yüzde 97’sini ihraç eden Bursalı Grubu, bu yıl 18 milyon TL’lik yatırıma hazırlanıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ZEHRA ORUÇ-BURSA 

‘Bursalı Havlu’ markasıyla üretiminin yüzde 97’sini ihraç eden Bursalı Grubu, bu yıl 18 milyon TL’lik yatırıma hazırlanıyor. İlave üretim tesisi ve makine parkuru yatırımı ile kapasitesini artıracak olan grup, Ar- Ge’nin de payını artıracak. 

Tekstilde havlu üretimi ve dış ticaret faaliyetlerinin yanı sıra turizme, gayrimenkul geliştirme, inşaat ve madencilik sektörlerinde de adından söz ettiren Bursalı Grubu, Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’nde (DOSAB) yer alan mevcut tesislerine ek bina ve yeni makine yatırımları için bütçesinden 18 milyon TL’lik pay ayıracak. Grup, gerçekleştireceği yeni hamleyle Ar-Ge çalışmalarına da hız kazandıracak. Binin üzerinde kişiye istihdam sağlayan grup, yeni yatırım planlamasıyla istihdama olan katkısını da ciddi oranda arttırmayı hedefl erken, üretim kapasitesinde yaşanacak artışla da hem Bursa hem de ülke ekonomisine önemli katkılar sağlamaya hazırlanıyor. Bursalı Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Alper Bursalı, yeni yatırım kararının önemli kazanımlar ortaya çıkaracağını söyledi. ABD, Kanada, Almanya, İngiltere, Fransa, İspanya, Rusya, Türki Cumhuriyetler, Suudi Arabistan ve Dubai başta olmak üzere 50’den fazla ülkeye ihracat gerçekleştirdiklerinin bilgisini veren Bursalı, kısa sürede hem iç hem de dış pazarda ses getirecek sonuçlar alacaklarını ifade etti. Bursalı; “Bizler faaliyet gösterdiğimiz her alanda fark yaratmaya odaklanıyoruz. Onun için uzun vadeli planlar yapıyoruz. Yaptığımız Ar-Ge çalışmaları dünyada da ilgiyle takip ediliyor. Amerika pazarında ürünlerimiz teknik üstünlükleri sayesinde çok ilgi görüyor ve kabul ediliyor. Türkiye’nin geçtiğimiz yıllarda yakaladığı başarılar ile doğru orantılı olarak, bizler de dünyada öncü olmaya devam edeceğiz” dedi. 

Kurulduğu 1955 yılında Süleyman Bursalı tarafından manifatura mağazasıyla temelleri atılan şirket, tekstil alanında bugün gelinen noktada üretimin yüzde 97’sini Avrupa ülkeleri ağırlıklı olmak üzere ihraç ediyor. 2014’te 37 milyon dolar ihracat yapan grup, yüzde 15’lik artışla 5 bin ton üretim gerçekleştirdi. Yüzde 70 Avrupa odaklı ihracat yapan şirket; havlu, bornoz ve plaj havlusu üretiminin yüzde 70’ini Avrupa’ya gönderiyor. ABD, Rusya ve Cezayir de ihracat yaptığı diğer pazarlar arasında yer alıyor. Grup, iç piyasada ise büyük marketlere ürün veriyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir