Ve Şişecam 'Nude'u yarattı

Şişecam Topluluğu, ilk global markası olan 'Nude'u tanıttı. Altında 'Designed in İstanbul' imzasının yer aldığı Nude markalı ürünler dünyada üst segment mağazalarda satılacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Dünyanın en büyük 3 cam ev eşyası üreticisinden biri olan Şişecam Topluluğu, dünyanın ve Türkiye'nin önde gelen tasarımcılarıyla, ilk global tasarım markası 'Nude'u yarattı. Topluluğun ilk global tasarım markası Nude; Ron Arad, Rony Plesl ve Alev Ebüzziya'nın da aralarında olduğu dünyanın saygın tasarımcılarının birbirinden özel tasarım parçaları ile dikkat çekiyor. Dünya prömiyeri, Paris’te düzenlenen Maison&Objet Fuarı'nda yapılan ve ardından Milano ve Frankfurt'taki fuarlarda da cam tutkunlarından büyük ilgi gören Nude'un Türkiye lansmanı ise İstanbul'da düzenlenen bir basın toplantısıyla gerçekleştirildi.

Moderatörlüğünü dünyaca ünlü marka danışmanı ve seri girişimci B.J. Cunnigham'ın yaptığı toplantı, Şişecam Cam Ev Eşyası Grup Başkanı Cemil Tokel, tasarımcı Ron Arad ve markanın yaratım ve gelişim süreçlerine liderlik eden marka mimarı Yair Haidu'nun katılımıyla gerçekleşti.

'Nude, camın en yalın hali'

Şişecam Cam Ev Eşyası Grup Başkanı Cemil Tokel, yeni markada yer alan tasarımların dünyanın en saydam camından üretildiğini ve bu sebeple markaya camın en yalın halini yansıttığı için 'Nude' adını verdiklerini açıkladı. Tokel, markanın yaratılmasındaki süreci ise şöyle aktardı: "Nude markasını yaratmak için yola çıktığımızda, üst segmentte global bir marka olmayı hedefledik. Bu nedenle de ünlü tasarımcılarla çalıştık. Emre Bozbeyli'nin yönetimindeki yaratıcı ekipte Ron Arad, Rony Plesl, Alev Ebüzziya ve Ali Bakova gibi dünyaca ünlü tasarımcılar yer aldı. Amacımız, içinde hem Akdeniz sıcaklığını hem de İskandinav yalınlığını barındıran; zamandan bağımsız, modern ve tasarım odaklı bir markaya ulaşmaktı. İstanbul, tüm bunları içinde barındıran bir şehir. Doğu ve Batı'nın buluştuğu bu dünya şehri, markamızın da doğduğu yer oldu ve Nude markalı tasarımların altında 'Designed in İstanbul' (İstanbul'da tasarlandı) imzası yer aldı."

Üst segment mağazalarda olacak

Nude markası altında dünyanın farklı ülkelerine has üzüm ve şarap türleri için kadehler, ayrıca diğer içecekler çeşitleri için de ayrı ve özel tasarımlar yer alıyor. Nude koleksiyonları yurtdışında üst segment mağazalarda satılacak.

Nude markalı koleksiyonların yaklaşık yüzde 85'i yurtdışı pazarlarda satışa sunulacak. Başlangıçta üst segment grubundaki katlı mağazalar ile mobilya ve dekorasyon mağazalarını hedefleyen marka, Türkiye'de ise ilk etapta sadece Paşabahçe Mağazaları'nda yer alacak.