Vefa'dan Afganistan'da fabrika yatırımı

Vefa Holding, prefabrik yapılar üretmek üzere 11 milyon dolar yatırımla Afganistan'da fabrika kuracak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Vefa Holding, Afganistan'da prefabrike bina fabrikası kurmak üzere sözleşme imzaladı. 11 milyon dolarlık yatırım Afganistan hükümeti tarafından finanse edilecek.

Sözleşme, Afganistan devlet başkanlığı sarayında devlet başkanı Eşref Gani Ahmetzai'nin katılımı ile Afganistan Şehircilik Bakanı Sayed Sadat Naderi ve Vefa Holding başkanı Orhan Güner arasında imzalandı.

Afganistan Şehircilik Bakanı Sayed Sadat Naderi, imza töreninin ardından yaptığı açıklamada, "Bu fabrikayı inşa ederek ve prefabrikasyon malzemeler üreterek, inşaat kalitesine, maliyetine ve süresine katkıda bulunacak okullar, hastaneler, üniversiteler, ekonomik evler ve sosyal tesis binaları inşa edebileceğiz" dedi.

Vefa Holding Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Güner de "Fabrika üretime hazır hale gelmeden önce koordinasyon ve işbirliği sağlama yönünde yoğun çaba göstereceğimiz bir sürece giriyoruz. Afgan mühendisleri ve teknik ekipleri, Türkiye'deki Vefa Fabrikaları'nda eğiteceğiz" diye konuştu. Güner, tesisin bir yıl içerisinde faaliyete geçeceğini de kaydetti.

Tesiste 500 kişi istihdam edilecek

Kurulacak fabrika sayesinde üretim ve montaj olmak üzere 500 kişiye istihdam sağlanacağını ifade eden Güner, tesiste yılda 300 bin metrekare prefabrike bina üretileceğini söyledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir