Vodafone Cep Cüzdan'a "NFC" eklendi

Visa Europe ile Vodafone Türkiye'nin iş birliğinde hayata geçirilen yeni Vodafone Cep Cüzdan'a akıllı telefonları birer temassız ödeme aracına dönüştüren NFC teknolojisi eklendi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL -  Vodafone Türkiye, alışverişte dijitalleşmeyi hızlandıracak "Vodafone Cep Cüzdan"a yakın alan iletişimi teknolojisini (NFC) ekledi. 

Vodafone'dan yapılan açıklamaya göre, Visa Europe ile Vodafone Türkiye'nin iş birliğinde hayata geçirilen yeni Vodafone Cep Cüzdan, mobil finans alanında global bir ortaklığa dönüşüyor. Pazarın ihtiyaçlarına uygun, yenilikçi teknolojilere imza atan iki firma, yenilenen Vodafone Cep Cüzdan'la tüketicilere mobil temassız ödemelerde yeni bir deneyim fırsatı sunuyor.  

"Vodafone Cep Cüzdan"a eklenen NFC sayesinde, bu teknolojiyi destekleyen akıllı telefonlar birer temassız ödeme aracına dönüşüyor. Telefonunda NFC desteği bulunan Vodafone'lular, "Cep Cüzdan"ı yükleyerek, 50 liranın altındaki alışverişlerinde şifre girmelerine gerek kalmadan, telefonlarını temassız POS cihazlarına yaklaştırarak alışverişlerini tamamlayabiliyor. Aboneler böylece, banka kartlarını yanlarında taşımaya gerek duymadan pratik şekilde telefonlarıyla alışveriş yapabiliyorlar. 50 liranın üzerindeki alışverişler içinse 4 haneli "Cep Nakit NFC Kart" şifresi girilerek ödemeler güvence altına alınıyor. 

Açıklamaya göre, Vodafone'lular, içinde Cep Nakit NFC özelliğini hazır bulunduran yeni SIM kartlarını Vodafone Cep Merkezlerinden edinebiliyor. SIM kartın NFC destekli telefona takılmasından sonra Vodafone Cep Cüzdan uygulaması üzerinden temassız ödeme özelliği aktifleştiriliyor. Diğer NFC uygulamalarından farklı olarak SIM kartın değiştirilmesi, NFC' li ödeme yapmak için yeterli oluyor. Müşterilerin kendi bankalarına ayrıca başvurarak yeni bir NFC' li kredi kartı almalarına gerek kalmıyor. 

Vodafone aboneleri, Vodafone Cep Cüzdan uygulaması üzerinden kendi kredi kartlarıyla, PTT şubelerinden, PTTMatiklerden veya Vodafone Cep Merkezlerinden Cep Nakit NFC kartlarına bakiye yükleyebiliyor. Yüklenen bakiye temassız POS cihazlarından tek dokunuşla alışverişlerde kullanılabiliyor. 

"Vodafone Cep Cüzdan", Apple App Store ve Google Play uygulama marketlerinden ücretsiz indirilebiliyor. Vodafone aboneleri herhangi bir kredi kartlarını uygulama aracılığıyla taratarak ekleyebiliyor. Böylece kredi kartı numarasını elle girmeye gerek kalmıyor ve kredi kartı bilgileri kolayca uygulamaya aktarılıyor. 

Multinet ve Vodafone iş birliğiyle, tüketiciler telefonlarının kamera özelliğini kullanarak QR kod ile kolay ve hızlı bir şekilde Multinet anlaşmalı 20 binin üzerinde kafe ve restoranda temassız ödeme deneyimini yaşayabiliyor. Çeşitli indirim ve fırsatlardan da yararlanabiliyorlar. 

 "İnsanların hayatlarında değer yaratabilecek altyapılara yatırım yapmaya devam ediyoruz" 

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Buruk, konuya ilişkin değerlendirmesinde, yakın gelecekte birçok iş yerinin mobil ödemeleri büyük ölçüde kabul edeceği görüşünü ifade ederek, bunun doğal bir sonucu olarak tüketicilerin de mobil cihazlarıyla tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri, özgür ve güvenli bir alışveriş ortamı talep etmeye başlayacağını kaydetti. 

Türkiye'nin, dijital dönüşümüne liderlik etmeyi hedefleyen bir şirket olarak, bu dönüşümün en önemli aşamalarından birinin mobil ödeme olanaklarının yaygınlaştığı bir topluma geçmek olduğuna inandıklarını ifade eden Buruk, şöyle devam etti: 

"Bireylerden kurumlara, sosyal hayattan ekonomik yaşama kadar Türkiye'nin uçtan uca dijital kalkınması hedefiyle ilan ettiğimiz 'Dijital Dönüşüm Hareketi' doğrultusunda, insanların hayatlarında değer yaratabilecek altyapılara yatırım yapmaya devam ediyoruz. Bu çerçevede, dijital dönüşümün önemli bir parçası olan dijital ödeme sistemlerinin günlük hayat içinde daha çok yer alması için 'Vodafone Cep Cüzdan'da NFC ile temassız ödeme özelliğini Visa Europe iş birliğiyle hayata geçirdik. Mobil ödemelere yeni bir soluk getirdiğine inandığımız 'Vodafone Cep Cüzdan'ı nakit paradan, kredi kartından, banka kartından ve fiziksel cüzdandan bağımsız bir hayat için yakın alan iletişimi teknolojisiyle zenginleştiriyoruz. NFC teknolojisini destekleyen akıllı telefon sahipleri artık kart ve fiziksel cüzdan taşımadan, telefonlarıyla tek dokunuşla ödemelerini güvenle gerçekleştirebiliyor. İnovatif mobil ödeme teknolojileriyle Türkiye'de abonelerimizin hayatını kolaylaştıran çözümler geliştirmeyi sürdüreceğiz." 

"Türkiye, mobil ödemelerde öne çıkan ve Avrupa çapında ilklerin yaşandığı önemli bir pazar"

Visa Europe Türkiye Ülke Müdürü Merve Tezel de Visa Europe olarak, mobil cihazların, kitlesel birer ödeme aracına dönüşeceğini ve 2020 yılı itibariyle ödemelerin büyük çoğunluğunun mobil olacağını öngördüklerini belirterek, şunları kaydetti: 

"Bu vizyon doğrultusunda, tüketicilerin ödemelerini güvenle yapabilmeleri için mobil ödemeler ekosisteminde, farklı ortaklarla bir araya gelerek Avrupa çapında yeni iş birlikleri geliştiriyoruz. Dünya standardını belirleyen güvenilir altyapı hizmetlerimiz, mobil ödemelerde dünya çapındaki deneyim ve öncü uygulamalarımızdan yola çıkarak, iş ortaklarımızla birlikte tüketicilerin her zaman, her yerde, her kart veya cihazla rahat ve güvenli ödeme yapmalarını sağlayacak iş birlikleri gerçekleştiriyoruz. Türkiye, mobil ödemeler konusunda öne çıkan ve Avrupa çapında ilklerin yaşandığı çok önemli bir pazar. Vodafone ile hayata geçirdiğimiz Vodafone Cep Cüzdan üzerinden NFC ile temassız ödemelerde Türkiye'de yine bir ilke daha imza atıyoruz. Tüketicilerin artan taleplerine en yenilikçi çözümü sunarak, temassız alışverişi günlük hayatın ayrılmaz bir parçası haline getiriyoruz." 

Bu konularda ilginizi çekebilir