Vodafone Çiftçi Kulübü 5 ülkeye örnek oldu

Yılda 140 milyon dolar verimlilik sağlayan programı 5 ülkede daha hayata geçiyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Hüseyin GÖKÇE

ANKARA-Tarımsal ve kırsal kalkınmaya katkıda bulunmak amacıyla Vodafone tarafından Türkiye’deki çiftçiler için geliştirilen Vodafone Çiftçi Kulübü, programı artık 5 ülkede daha kullanılacak. İlk kez 2009 yılında hayata geçirilen proje kapsamında bugüne kadar 1.2 milyon çiftçiye ulaşıldı ve yılda 140 milyon dolar verimlilik sağlandı. Vodafone bu programı, gelen talep üzerine Hindistan, Gana, Kenya ve Tanzanya’da hayata getirmeye başladı.

Vodafone’dan yaıplan açıklamada, akıllı telefon penetrasyonu ve Vodafone’un sunduğu 4G şebekesi ile çiftçilere yönelik yenilikçi hizmetler geliştirilmesine elverişli bir pazar niteliği taşıyan Yeni Zelanda’daki çiftçiler için de Çiftçi Kulübü’nün farklı bir versiyonunun gerçekleştirileceği bildirildi.

Açıklamada, “Üyelerine iş süreçlerini daha etkin şekilde yöneterek verimliliklerini artırıp, tasarruf avantajı sağlayan Vodafone Çiftçi Kulübü, Vodafone Türkiye’nin global pazara kazandırdığı ilk sosyal iş modeli oldu” denilirken, hizmetler her ülkede farklılık gösterse de tüm ülkelerde bilgi hizmetleri, çiftçilerin ürünlerini satabilecekleri sanal pazarlar ve mobil finansal servislerin olduğu aktarıldı.

'Tarımda Türk reçetesi dünyaya örnek oldu'

Vodafone Türkiye CEO’su Gökhan Öğüt ise yaptığı açıklamada, Türkiye’de ve dünyada bireylerden kurumlara herkes için dijital dönüşümü hedeflediklerini kaydederek, şunları söyledi:

“Vodafone Türkiye olarak, ekonomimiz için stratejik önem taşıyan tarım sektöründe dijitalleşmeye önem veriyoruz. Bu doğrultuda, çiftçilerimizin iş süreçlerini dönüştürerek dijital geleceğe hazırlanmalarına yardımcı olmak amacıyla Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Mehdi Eker’in himayesinde geliştirdiğimiz Vodafone Çiftçi Kulübü programımızla, ayrıcalıklı tarife ve kampanyalardan, kırsal alanda su kullanımı ve tarımsal verimlilik hakkında bilinçlendirme çalışmalarına kadar uzanan geniş bir çözüm ve hizmet yelpazesi sunuyoruz” 

Çiftçilerin değişen hava koşullarını gerçek zamanlı öğrenip hasadını koruyabildiğini ve aracılara gerek kalmadan hasadını internet üzerinden değerlendirebildiğini belirten Öğüt, “Vodafone Türkiye bünyesinde geliştirdiğimiz ve ‘tarımda Türk reçetesi’ olarak adlandırdığımız bu başarılı programın dünyaya örnek gösterilmesinden ve 5 Vodafone ülkesinde daha kullanılacak olmasından mutluluk duyuyoruz. Programımızın, Türkiye’de olduğu gibi, bu ülkelerde de çiftçilerin dijital dönüşümüne önemli katkı sağlayacağına inanıyoruz. Dünyanın en ileri genişbant teknolojileriyle Türkiye’de ve dünyada herkese daha iyi bir gelecek için ilham vermeyi sürdüreceğiz” diye konuştu.

Ermenek Vodafone Tarım Akademisi
 
Vodafone Çiftçi Kulübü kapsamında son olarak, Ermenek'te yaşanan maden kazasından sonra bölgede alternatif istihdam ve gelir yaratmaya imkan sağlamak amacıyla "Ermenek Vodafone Tarım Akademisi" projesi hayata geçirildi. Ermenek Vodafone Tarım Akademisi ile fidan, seracılık ve bölgede çokça bulunan tıbbi ve aromatik bitkiler konularında toplam 120 saatlik eğitimi tamamlayan çiftçiler, mobil iletişim teknolojileri desteğini de alarak, ürünlerini pazarlama fırsatı buluyor.