Vorwerk, Türkiye’de 3 kanaldan satışa başladı

Alman Vorwerk, Türkiye'de üç farklı kanaldan tüketiciyle buluşacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İREM ÇETİNGÖZ

İSTANBUL - Küçük ev aletleri sektöründe faaliyet gösteren Alman şirketler grubu Vorwerk Türkiye pazarına giriş yaptı. Şirket, Türkiye’de faaliyetlerine “internet, mağaza ve doğrudan satış” olmak üzere üç kanaldan tüketiciyle buluşmayı hedefliyor.

Şirket yeni ürününün tanıtımını geçtiğimiz gün yaptı. Vorwerk Türkiye Genel Müdürü Ebru Erkan Ayanoğlu, 80 ülkede faaliyet gösterdiklerini ve 650 bin bağımsız satış danışmanı ile çalıştıklarını kaydetti. Ayanoğlu, “Bir pilot çalışma bu. Türkiye’ye 3 kanaldan birden satışa geçiyor. Türkiye’de yüzde 49 online penetrasyonu var. Türkiye’de insanlar haftada 31 saatini internette geçiriyor” dedi.

2019’da Anadolu’ya açılacak

Ürün 4 bin 690 TL’den satışa sunuluyor. Üründen Türkiye’de bugüne kadar 170 adet satış gerçekleştirildi. Vorwerk’ün Türkiye’deki ürünü 11 devir kesici motora sahip. Ürün buğdaydan un ile çiğköfte yoğuruyor. Aynı zamanda ‘thermomix’ çorba, içki ve dondurmayı da kısa sürelerde hazırlıyor.

Bu yıl içinde bir şube daha açmayı hedeflediklerini aktaran Ayanoğlu, oradan hem eğitim salonu hem mağaza olarak kullanacaklarını dile getirdi. Ayanoğlu İzmir ve Adana’dan çok ciddi başvuru aldıklarını ve büyükşehirlere 2019’dan itibaren girmeyi planladıklarını söyledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir