Yalova TSO, hizmet binasını 10 kat büyütmeye hazırlanıyor

YTSO, mevcudunun 10 katı büyüklüğe sahip olacak yeni hizmet binasının temelini yıl sonuna doğru atmayı planlıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

GÜLAY SOYDAN PEHLEVAN-YALOVA

Yalova Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Becan, 400 metrekare kapalı alana sahip Oda Hizmet Binası fiziki olarak ihtiyacı karşılamadığı için yeni bina inşa etme kararı aldıklarını söyledi.

Bu doğrultuda Yalova Belediyesi’nden Termal yolunda yer tahsis ettiklerini belirten Becan, “Mevcudun 10 katı büyüklüğünde, 4 bin metrekare kapalı alana sahip olacak yeni binamızın proje çalışmaları devam ediyor. Temeli yılsonunda atmayı hedefliyoruz. En geç 2016 sonunda da yeni binamıza taşınmış olacağız” dedi.

Becan, yeni binalarında YTSO’nun yanı sıra ilave hizmetlere vermek istediklerini, bu kapsamda Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) ile KOSGEB’i de aynı çatı altında toplayacaklarını aktardı.

Becan, “MARKA içimizde olursa YTSO olarak daha fazla proje üretebileceğimiz düşüncesindeyiz. Alacağımız destek hibe rakamları Kocaeli’ye kayıyor. Bunu çözmek istiyoruz. Ayrıca kongre, toplantı salonu gibi yeni alanlarımızla üyelerimize daha iyi hizmet vermeyi amaçlıyoruz. Üyelerimiz burada firma toplantılarını da yapabilecek. Şu an yüzde 20’si kadın olmak üzere yaklaşık 4 bin 500 üyemiz bulunuyor” şeklinde konuştu.