Yeni markasıyla 20 ülkeye ihracat yapacak

Seyidoğlu, satın aldığı 'Sultanbacı' markasıyla baklavalarını 20 ülkeye ihrac etmeye hazırlanıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Tatlı sektörünün 65 yıllık üreticisi Gaziantepli Seyidoğlu Helva Reçel, satın aldığı Sultanbacı markasıyla baklava üretimine başladı. Halihazırda İngiltere ABD gibi önemli pazarlara Sultanbacı markasıyla ürünlerini ihraç eden firma, 20'den fazla ülkeye Türk baklavasını da tattıracak.

İstanbul Hadımköy'deki fabrikalarına baklava üretimi için 1 milyon lira yatırım yaptıklarını anlatan Genel Müdür Mehmet Göksu, "Gaziantep'in geleneksel tatlılarını orijinal tarifleriyle üretiyoruz. Ramazan ayıyla birlikte lezzetlerimiz arasına Sultanbacı Baklavalarını da ekledik. Baklavamızın tüm malzemelerini Antep'ten getirterek eşsiz lezzetler  ürettik. İlk etapta mağazalarımız aracılığıyla iç pazara sunacağımız baklavamızı yurt dışına da ihraç edeceğiz. Sultanbacı Baklavasıyla Osmanlı lezzetlerini Türkiye ve Dünya'ya sevdireceğiz" diye konuştu. 


Helva, Reçel ve Tatlı çeşitleri başta olmak üzere 350 çeşit üretim yapan Seyidoğlu Helva Reçel, Sultanbacı markasıyla baklava imalatına da başladı. Hadımköy'deki fabrikalarına ek üretim tesisi kuran Seyidoğlu, 14 mağazasında da tabela değişikliğine gitti. 3 aylık hazırlık sürecinin ardından altyapı ve Ar-Ge çalışmalarını tamamlayarak Ramazan ayı itibariyle satışa başladıklarını aktaran Genel Müdür Mehmet Göksu, "Sultanbacı Seyidoğlu ile birlikte büyüyen Premium markalarımızdan biridir. Bu yeni yapılanmayla hedefimiz Gaziantep'in Baklavasını en yüksek standart ve lezzette üreterek dünyaya açmaktır. Ramazan ayıyla birlikte günlük 1 ton olarak başlayacak üretimimizi zamanla 2 tona kadar çıkarmak ve satış noktalarımızı artırmak istiyoruz. AVM içlerinde ve işlek caddelerde mağaza çalışmalarına başladık. Şu anda Sultanbacı İngiltere pazarında en beğenilen markalar arasında yer alıyor. Avrupa ve Amerika gibi pazarlarda iyi tanınan markamıza iç pazarda da yer açacağız. Baklavanın yanı sıra ekstra geleneksel reçeller, sütlü ve şerbetli tatlı çeşitleri, unlu mamüler ve pasta imalatında da Sultanbacı önemli bir lokomotif olacak" diye konuştu. 

Seyidoğlu Gıda olarak helva, Reçel, Tahin, Pekmez gibi geleneksel üretimlere devam edeceklerini anlatan Göksu, "Sultanbacı daha çok tatlı mamullerinde ve baklavada büyüyecek.  Helva ve Reçel gibi üretimlerimiz Seyidoğlu Helva Reçel ana markası altında faaliyetine devam edecek. Bugüne kadar üretmediğimiz geleneksel lezzetlerin üretimi ve dünyaya pazarlanması noktasında Sultanbacı öne çıkacak" diye konuştu. 

Ramazan'a özel düşük kalorili baklava

Sultanbacı ile üretime bir ay önce başladıklarını ve yüzlerce tadım çalışması yaptıklarına değinen Genel Müdür Göksu, "Tatlı tüketiminin en yüksek olduğu Ramazan ayıyla birlikte lezzetlerimizi tüketicinin beğenisine sunacağız. 17 saati aşan açlık süresi ve aşırı sıcak havaları dikkate alarak hem hafif kalorili hem de tok tutan özel bir baklava ürettik. Sultan Sarması adını verdiğimiz baklavamız kilo sorununa ve sağlık sorunlarına karşı tatlı tüketmek istemeyenler tarafından çok beğenilmesini bekliyoruz. Ayrıca sadece Ramazan ayına özel ürettiğimiz frambuazlı, fıstıklı ve fındıklı güllaç çeşitleriyle de hafif tatlılar çeşidimizi artırdık" dedi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir