Yerli platform HotelRunner 300 milyon dolara ulaştı

Oteller için online satış yönetim platformu HotelRunner üstünden son 1 yılda toplam 300 milyon dolarlık 232 bin adet otel rezervasyonu yapıldı. HotelRunner kullanan otel sayısı da aynı dönemde yüzde 115’lik artışla 5017’den 10 bin 776’ya ulaştı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Turizm sektöründe online satış ve pazarlamanın önemi her geçen gün artıyor. Açığı gören 3 Türk girişimci tarafından 80 bin dolar öz sermayeyle kurulan kurulan HotelRunner, oteller için online satış yönetim platformu olarak hizmet veriyor. Ağustos 2014-Ağustos 2015 aralığında HotelRunner kullanan otel sayısı, yüzde 115’lik bir büyüme ile 5017’den 10 bin 776’ya ulaştı. Son bir yıl içinde 300 milyon doları bulan 232 bin adet rezervasyon, HotelRunner üzerinden yapıldı. HotelRunner, konaklama tesislerinin ve acentelerin kendilerine özel, online rezervasyon alabilecekleri web sitelerini ve içeriklerini kolayca yaratmalarını, küresel bilinirliklerini artırmalarını; müşteri ve online satışlarını yönetmelerini sağlıyor. Aynı zamanda otellerin yüzlerce online kanaldan rezervasyon kabul edebilmelerini, acentelerin de binlerce otele ulaşabilmesini mümkün kılıyor. Halen 11 binden fazla otel ve 150’den fazla acenteye hizmet verdiklerini belirten kurucu ortak Arden Agopyan, 2014 yılında HotelRunner’ın hızla büyüdüğü ve portföyüne uluslararası birçok oteli kattığını açıkladı. Agopyan, 2014 yılında 419 farklı şehirde, HotelRunner’a kayıtlı 57 binden fazla odanın online satışı gerçekleştirildiğini söyledi.

Kuruluş aşamasında KOSGEB’in Ar-Ge hibe programından 180 bin TL’ye yakın başlangıç desteği aldıklarını dile getiren Agopyan, kuruluş hikayesini şöyle anlattı: “Ortaklarım Ali Beklen ve Tolga Yalçınkaya ile birlikte yaptığımız derin pazar araştırmaları, finansal hesaplar, iş planları,fizibilite ve teknolojik çalışmalar sonunda fikrimizin uygulanabilirliğine inandıktan sonra hızlıca KOSGEB desteklerine başvurduk. KOSGEB Ar-Ge ve İnovasyon desteği ile 2011’de ilk olarak CloudArena ismi ile kurulduk. İsmimiz geliştirdiğimiz ürün ile ön plana çıkınca 2012 yılında HotelRunner olarak devam etmeye karar verdik. Üç arkadaş iyi pozisyonlarda çalıştığımız tam zamanlı işlerimizi bırakıp, girişimci olduk.” 

4 milyon dolar yatırım aldı 

3 KOSGEB ve 2 TÜBİTAK olmak üzere toplam 5 hibe fon desteği aldıklarını bildiren Agopyan, “Bunun dışında Nisan 2012’de 212 Capital Partners’dan 500 bin dolar, Haziran 2013’te Aslanoba Capital ve 212 Capital Partners’dan toplam 1.5 milyon dolar olmak üzere toplam 2 milyon dolar yatırım aldık” diye konuştu. Agopyan, şirkete ilgi duyan ve yatırım yapmak isteyen yabancı yatırım fonları ile görüşmelerinin devam ettiğini belirtti. 

Yazılım ihraç ediyor 

Global hizmetler sunan bir şirket olduklarını ve Türkiye’den tüm dünyaya yazılım ihraç ettiklerini kaydeden Agopyan, şunları ekledi: “Ortadoğu’dan da birçok müşterimiz ve birlikte çalıştığımız iş ortaklarımız mevcut. Ortadoğu, özellikle Arap yarımadası turizm açısından gelişmekte olan bir bölge. Bu yüzden biz de şirket olarak bu bölgede büyümemizi hızlandıracak adımlar atıyoruz.” 

HotelRunner olarak Booking. com’un Preferred IT Providers (Tercih edilen Teknoloji Sağlayıcıları) listesine giren ilk Türk Teknoloji şirketi olduklarının altını çizdi. Agopyan, yakın zamanda da TripAdvisor’ın Premium iş ortağı olduklarını belirterek şunları söyledi: “TripAdvisor ile gerçekleştirdiğimiz iş ortaklığı sayesinde aylık ortalama 340 milyon tekil ziyaretçiye sahip TripAdvisor’ı yeni bir direkt satış kanalı olarak otellerimize kazandırarak, otellerimizin gelir ve karlılıklarını artırmalarına imkan sağlıyoruz.” HotelRunner’ın kısa vadede en önemli "inin turizm sektörünün global ve büyük teknoloji şirketlerinden birisi olmak olduğunu ifade eden Agopyan, “Bu hedefe bağlı olarak tüm dünyada hitap ettiği müşteri ve aktif olduğu ülke sayısını artırmak, Türkiye’den dünyaya teknoloji ihraç eden bir şirket konumunda olmak” dedi. Türkiye’de otel ve acente bazında yapılan satışlarda internetin payının yüzde 9.2 olduğunu belirten Agopyan, “Bu oran yıldan yıla yüzde 25’e yakın büyüme gösteriyor. Ancak hala çok düşük. Fransa ve İngiltere gibi odasını değerinde satan ülkelerde çok daha yüksek. Fransa yüzde 23.5, İngiltere yüzde 27.2” diye konuştu.

YENİ NESİL TÜKETİCİ ‘ONLINE’

Tüketicilerin farklı dillerde destek, kullanıcı yorumları, kullanım kolaylığı gibi nedenlerden dolayı online satın almaları tercih ettiğinin altını çizen Agopyan, şunları anlattı: “Bu doğrultuda sosyal medya ve web siteleri gibi online satış ve pazarlama araçlarının olmasını bekliyoruz. Her an internete bağlanan yeni nesil turistler seyahatlerini online planlıyor ve online rezervasyon yapıyor. Üstelik konaklama süresi boyunca yaşadıkları seyahat deneyimlerini gerçek zamanlı olarak aktarıyor. Bu yeni nesil turistleri yakalayamayan işletmeleri ise zor günler bekliyor.”

YENİ TREND DİNAMİK FİYATLANDIRMA

Konaklama sektöründe son zamanlarda trend olan önem kazanan konulardan birinin dinamik fiyatlandırma olduğuna dikkat çeken Agopyan, şöyle açıkladı: “Dinamik fiyatlandırma ile otellerin, pazarın mevcut durumuna göre oda fiyatlarını anlık olarak değiştirmeleri mümkün. Böylece gecelik oda fiyatı müşterilerin ödeyebileceği en doğru fiyata göre belirleniyor ve gelir kaybı önleniyor. Teknolojinin yardımı sayesinde doğru uygulanan dinamik fiyatlandırma stratejileri ile oteller, gerçek zamanlı fiyat önerilerine ulaşabilir, odalarının fiyatlarını otomatik olarak düzenleyebilir, doluluk ve gelirlerini artırabilir.”

Bu konularda ilginizi çekebilir