Yuva kurana sübvansiyonlu destek

DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, “Yuva kuran gençlerin taksit ödemelerini rahatlatabiliriz” dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ece CEYHUN

AMSTERDAM - “Türkiye’de refah kitlelere yayılmalı” vurgusunu yapan DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, “Türkiye için en önemli çıkış yolu refahın kitlelere yayılmasıyla olur. Bu da ancak sosyal sübvansiyonlarla kitlelere yayılır” dedi. Hakan Ateş, yaş sınırı, gelir gibi belli kriterler oluşturularak yeni evlenenlere daha uzun vadeli, düşük faizli kredi verilebileceği önerisini getirdi. 

DÜNYA’nın gündemdeki gelişmelere ilişkin sorularını yanıtlayan DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, Türkiye için sosyal barışın sağlanması ve refahın kitlelere ulaşmasının değerine işaret etti ve şu açıklamayı yaptı: “Belli bir yaş ve gelir sınırı getirilerek yeni evlenenlere bankalar, aynı Ziraat Bankası’nın sübvansiyonlu tarım kredilerinde olduğu gibi, daha uzun vadeli ve daha düşük faizli kredi verebilmeli. Yuva kuran gençlerin, beyaz ve kahverengi eşya alırken ödemelerini rahatlatabiliriz. Devlet yeni evlenenlerin yüzde 25’e kadar ilk yatırım maliyetini karşılayabilir. Kriterleri iyi belirlenerek taksit yardımı yapılabilir.” 

Büyük projelerin finansmanına devam 

DenizBank’ın son dönemde başta havalimanı olmak üzere proje finansmanında çok aktif olduğunu hatırlattığımızda da Ateş, belediye ve hastane finansmanlarında da çok aktif olduklarını hatta bazı hastanelerde milyarlarca dolarlık taahhüdün altına imza attıklarını belirterek “Seneye de devam eden otoyol projeleri, özelleştirmeleri var. İştahımız devam edecek” diyerek büyük projelerin finansmanında rol almaya devam edecekleri mesajını verdi. 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir