'Beyaz Pele', FIFA başkanlığına aday

Brezilyalı futbol efsanesi Arthur Zico, yolsuzluk ve rüşvet skandalıyla sarsılan FIFA’nın yeni başkanı olmak için aday olduğunu açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Fenerbahçe’nin eski teknik direktörü 'Beyaz Pele' lakaplı Arthur Zico, yolsuzluk ve rüşvet skandalıyla sarsılan Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği'nin (FIFA) bir sonraki seçimlerinde başkanlık için adaylığını koyacağını açıkladı.

Rio de Janeiro'da  bir basın toplantısı düzenleyen Brezilyalı futbol efsanesi, FIFA'daki yolsuzluk ve rüşvet scandalına değindi ve olayın kendini üzdüğünü belirtti.
Zico'nun başkanlık için yarışabilmesi için, FIFA üyesi en az 5 ülke tarafından  başkanlığa aday gösterilmesi gerekiyor.

Öte yandan FIFA 2026 Dünya Kupası teklif süreci, yaşanan rüşvet ve yolsuzluk skandallarının ardından  askıya alındı. Yapılan açıklamada, "2026 FIFA Dünya Kupası ihale sürecinin, yaşanan son gelişmeler nedeniyle askıya alınmasına karar verilmiştir" denildi.

2026 FIFA Dünya Kupası'nı düzenleyecek ülkenin, mayıs 2017'de Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'da yapılacak FIFA Kongresi'nde belirlenmesi kararlaştırılmıştı. 

Erteleme kararı, Rusya'da düzenlenmesi kararlaştırılan 2018 ve Katar'da düzenlemesi kararlaştırılan 2022 Dünya Kupası kapsamında devam eden soruşturmaların ışığında alındı.  İhale sürecinde bir usulsüzlük ortaya çıkması halinde bu şampiyonalarında rusya ve katar'dan alınabileceği belirtiliyor.