121 taraftara yasal işlem yapıldı

Beşiktaş-Galatasaray maçında yaşanan olaylar nedeniyle 121 kişi hakkında yasal işlem yapıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - İçişleri Bakanı Efkan Âlâ, 22 Eylül 2013 tarihinde oynanan Beşiktaş-Galatasaray maçında yaşanan olaylar nedeniyle 121 kişi hakkında yasal işlem yapıldığını bildirdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, 22 Eylül 2013 tarihinde Beşiktaş-Galatasaray maçında yaşanan olayları Meclis gündemine taşıyarak, “Sporda şiddet ve düzensizliği önleme yasası kapsamında tribünlerde kavga çıkaran, sahaya giren ve maçın oynanmasını engelleyen 1453 Kartalları adlı taraftar grubu hakkında işlem yapılmış mıdır?” diye sordu.
Soru önergesini yanıtlayan İçişleri Bakanı, önergeye konu edilen spor müsabakasındaki güvenlik tedbirlerinin 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun ve bu Kanuna dair yönetmelik ile 2012-2013 sezonu öncesi alınan İstanbul İl Spor Güvenlik Kurulu Kararları doğrultusunda alındığını söyledi.

İçişleri Bakanı, söz konusu müsabaka ile ilgili; 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanuna muhalefet eden 121 kişi hakkında yasal işlem yapıldığını açıkladı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir