2016 Mercedes-Benz Ege Kupası'nda şampiyon Türkiye

16 yaş altı uluslararası futbol milli takımlarının mücadele ettiği Ege Kupası'nın Ana Sponsorluğu'nu 5.kez Mercedes-Benz Türk üstlendi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

2016 Mercedes-Benz Ege Kupası'nda şampiyonluğa ABD'yi 3-0'lık skorla geçen Türkiye U-16 Milli Takımı oldu.  

16 yaş altı uluslararası futbol milli takımlarının mücadele ettiği Ege Kupası'nın Ana Sponsorluğu'nu 5.kez Mercedes-Benz Türk üstlendi.

Mercedes-Benz Türk, Türk Futbol Milli Takımları Resmi Sponsorluğu kapsamındaki desteği ile turnuva boyunca genç sporcuların tüm ulaşım ihtiyaçlarını karşıladı. 

1996 yılından bu yana Türk futbolunun Ana Sponsorları arasında yer alan Mercedes-Benz Türk, desteğini 16 yaş altı futbol milli takımlarının mücadele ettiği 2016 Ege Kupası'nda da sürdürdü. Türkiye Futbol Federasyonu'nun en uzun süreli ortağı olan Mercedes-Benz Türk, İzmir'de gerçekleştirilen ve Türkiye'nin şampiyon olduğu uluslararası turnuvada genç sporcuların ulaşımlarını sağladı. 

18-23 Ocak 2016 tarihleri arasında 17'ncisi gerçekleşen 2016 Mercedes-Benz Ege Kupası'na; Türkiye U-16 Erkek Milli Takımı'nın yanı sıra Amerika Birleşik Devletleri, Çek Cumhuriyeti, Belçika, Ukrayna, Yunanistan, Norveç ve Romanya katıldı. 

2016 Mercedes-Benz Ege Kupası'nda A Grubu lideri Türkiye ile B Grubu'nu ilk sırada bitiren ABD finalde karşılaştı. Çekişmeli geçen turnuvanın şampiyonluğunu finalde ABD'yi 3-0'lık skorla mağlup eden Türkiye elde etti. Üst üste ikinci kez finali kazanan Türkiye bu sonuçla sekizinci şampiyonluğuna ulaşırken, en yakın rakibi Fransa'nın altı şampiyonluğu bulunuyor. Amerika Birleşik Devletleri, Ukrayna ve Rusya da 1'er kez şampiyonluk elde etti.

Süer Sülün: Futbolun tutkusu ve heyecanı Mercedes-Benz'in DNA'sında da var

Mercedes-Benz Türk Pazarlama ve Satış Direktörü Süer Sülün, Türk futboluna her alanda destek olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek şunları söyledi:

Futbol, insan doğasındaki tutku ve heyecanı en coşkulu haliyle ortaya koyuyor. Tıpkı futbolda olduğu gibi Mercedes-Benz'in DNA'sında da önemli yer tutan bu duyguların, yeşil sahada ete kemiğe büründüğünü görmek büyük keyif. Sadece A Milli Takım sponsorluğumuzda değil, genç sporcuların bu tutku ve coşkuyu yaşaması bizler için daha da mutluluk verici. 2016 Mercedes-Benz Ege Kupası boyunca genç sporcularımız ile takımların güvenli ve rahat ulaşımı Mercedes-Benz'e emanetti. Genç sporcuların ulaşımını 8 adet Mercedes-Benz Tourismo model otobüs ve 2 adet Mercedes-Benz Vito model hafif ticari araçla sağladık. Başta Türkiye U-16 Erkek Milli Takımı olmak üzere, Ana Sponsoru olduğumuz bu organizasyona katılan tüm takımları kutluyoruz