Ağustos ayının şampiyonu Galatasaray

Borsa İstanbul'da işlem gören spor şirketleri arasında ağustos ayında yatırımcısına en fazla yüzde 14,89'luk yükselişle Galatasaray kazandırdı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ağustos ayında Trabzonspor Sportif Yatırım ve Futbol İşletmeciliği yüzde 10,90 azalarak söz konusu dönemde yatırımcısına en fazla kaybettiren spor şirketi oldu. Bu ayda Fenerbahçe Futbol AŞ'de yatırımcısına yüzde 4,70 kaybettirdi. Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Makedonya temsilcisi Vardar'a elenmişti.

Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ ise ağustos ayını yüzde 2,83 yükselişle tamamlayarak yatırımcısına kazandırırken, bu dönemde en fazla kazandıran spor şirketi yüzde 14,89'luk kazançla Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar AŞ oldu.

Galatasaray, yılın ilk yarısında yüzde 11,65 kayıpla yatırımcısına en çok kaybettiren spor şirketi olmasının ardından ligde aldığı başarılı sonuçlar ve önemli futbolcu transferleri ile temmuz ve ağustos aylarında kayıplarını telafi ederek artıya geçti.

8 ayın şampiyonu Beşiktaş

Spor şirketlerinin 2016 yılı kapanışından bu yana performanslarına bakıldığında ise Beşiktaş en fazla kazandıran spor şirketi oldu. Beşiktaş hisseleri söz konusu dönemde yüzde 18,25 artış kaydetti. Analistler, geçen sezon şampiyon olan ve bu sezona da iddialı başlayan Beşiktaş'ın hisselerinin yükseliş eğilimini sürdürdüğünü ifade ediyor.

Söz konusu dönemde yatırımcısına kazandıran ikinci spor şirketi ise Galatasaray oldu. Galatasaray hisseleri 8 aylık dönemde yüzde 9,79 değer kazandı.

Yılın 8 ayında yatırımcısına en fazla değer kaybettiren spor şirketi Fenerbahçe oldu. Fenerbahçe hisseleri bu dönemde yüzde 7,49 azalırken, onu yüzde 2,11 ile Trabzonspor izledi.