Anadolu Efes Milano ekibini konuk edecek

Anadolu Efes Turkish Airlines Euroleague 22. hafta karşılaşmasında İtalya’nın EA7 Emporio Armani Milan takımını konuk ediyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Abdi İpekçi Spor Salonu’nda oynanacak olan karşılaşma 20:30’da başlayacak ve beIN Sports 3 ekranlarından naklen yayınlanacak.

Karşılaşmanın devre arasında Anadolu Efes tarihinin efsane oyuncularından Petar Naumoski’nin forması Abdi İpekçi Spor Salonu’ndaki yerini alacak.

Bilindiği gibi Anadolu Efes Spor Kulübü’nün forma emekliliği uygulaması kapsamında Euroleague’in 11. haftasında Anadolu Efes tarihinin en başarılı antrenörü Aydın Örs’ün ismi, Abdi İpekçi Spor Salonu’ndaki yerini almıştı.

Avrupa arenasındaki 578. maçına çıkacak olan takımımız, bugüne kadar Avrupa kupalarında oynadığı 577 karşılaşmada 324 galibiyet ve 253 yenilgi (galibiyet yüzdesi: % 56,2) aldı. 2001-02 sezonundan itibaren katıldığı Turkish Airlines Euroleague’de ise 330. maçına çıkacak olan Anadolu Efes, bu kupada bugüne kadar oynadığı 329 karşılaşmada 167 galibiyet ve 162 yenilgi (galibiyet yüzdesi: % 50,8) elde etti.

İstanbul'da hiç kaybetmedi

Anadolu Efes ile EA7 Emporio Armani Milan Avrupa kupalarında bugüne kadar 23 kez karşılaşırken, takımımız 16 galibiyet ve yedi mağlubiyet elde etti ve rakibine İstanbul’da hiç kaybetmedi. İki ekip arasında FIBA organizasyonlarında, 1996 yılında Koraç Kupası Finali’nde ilk maçı 76-68 kazanan takımımız, ikinci maçı 70-77 kaybetmesine rağmen kupayı kazanmayı başarmıştı. İki takım Turkish Airlines Euroleague’de ise 21 kez karşı karşıya gelirken, Anadolu Efes 15 galibiyet ve altı yenilgi aldı. İki ekibin Euroleague’in ilk yarısındaki randevusunda Milano’da oynanan karşılaşmada takımımız sahadan 92-105 mağlup ayrılmıştı. Turkish Airlines Euroleague’in 21. haftasında Anadolu Efes, Sırbistan’ın Kızılyıldız takımını deplasmanda 86-72 mağlup etmiş, EA7 Emporio Armani Milan ise Darüşşafaka Doğuş’u evinde 89-87 yenmişti. Euroleague’de 21. haftanın ardından Anadolu Efes 10 galibiyet ve 11 mağlubiyet ile sekizinci sırada, EA7 Emporio Armani Milan ise 7 galibiyet ve 14 mağlubiyet ile 15. sırada yer alıyor.

Efes Kızları da yarışacak

Turkish Airlines Euroleague ve 7DAYS Eurocup’ın en başarılı dans grupları, 2017 Euroleague Dance Challenge’da yarışacak. 2002 yılında kurulan ve Avrupa’nın en köklü dans gruplarından biri olan Anadolu Efes Kızları, Avrupa’nın en başarılı dans grubunun seçileceği Euroleague Dance Challenge’da Anadolu Efes Spor Kulübü markasını temsil edecek. Anadolu Efes Kızları, Herbalife Gran Canaria Las Palmas dans grubunu geçmeleri halinde önce yarı final sonra da final turuna katılacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir