Avantajı son dakikada aldı

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Red Bull Sazlburg ile Fenerbahçe arasında oynanan maç 1-1 beraberlikle sonuçlandı. Bu sonuçla Fenerbahçe deplasmandan avantajlı döndü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SALZBURG - UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında Fenerbahçe, deplasmanda Avusturya'nın Red Bull Salzburg takımıyla 1-1 berabere kaldı.

İlk yarıdaki etkili oyununu sürdüren Salzburg, ikinci devrenin başında iki önemli gol pozisyonu yakaladı ancak bunlardan yararlanamadı. Avusturya ekibi, aradığı golü  68. dakikada Alan ile buldu ve 1-0 öne geçti. Sow’un oyuna dahil olmasıyla hücumda biraz hareketlenen Fenerbahçe ise bulduğu nadir pozisyonları değerlendiremedi. Maçın uzatma dakikalarında penaltı kazanan Fenerbahçe, Christian'ın golüyle Avusturya'dan 1-1'lik eşitlikle döndü ve rövanş öncesi avantaj elde etti.

Maçtan notlar

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, Red Bull Salzburg maçıyla ilk kez bir resmi karşılaşmada sarı-lacivertli takımın başında yer aldı.

Yanal’ın yanı sıra Fenerbahçe’nin yeni transferleri Michal Kadlec, Bruna Alves, Alper Potuk da resmi bir maçta ilk kez sarı-lacivertli formayı giydi.

Karşılaşmayı Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve diğer yöneticiler de tribünden izledi.

Maç öncesi tribünde Yıldırım’ı gören taraftarlar, "En büyük başkan bizim başkan" diye tezahürat yaptı. Yıldırım da taraftarlara el sallayarak karşılık verdi.

Karşılaşmayı Salzburg‘un yanı sıra Viyana  ve Almanya ile çevre bölgelerden gelen çok sayıda sarı-lacivertli taraftarlar izledi.

Red Bull Arena'nın seyirci kapasitesinin 30 bin 188 olduğu ancak güvenlik nedeniyle 28 bin 793 biletin satıldığı kaydedildi.

Statta seyirci rekorunun kırıldığı ifade edilirken, daha önceki rekorun 26 bin olduğu, bu rakama Salzburg'un, Rapid Wien takımına karşı oynadığı maçta ulaşıldığı bildirildi.

Seyirci sayısının bu kadar yüksek olması polisin de geniş güvenlik önlemi almasına neden oldu.

"Fenerbahçe yoluna devam edecek"

Fenerbahçe teknik direktörü Ersun Yanal, "Maçın ilk devresi bitti. İstanbul'da ikinci devreyi oynayacağız. Fenerbahçe yoluna devam edecek" dedi.

Yanal, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, Fenerbahçe'nin 4 haftalık hazırlık dönemi sonunda ilk resmi müsabakasını tamamladığını belirterek, şöyle konuştu:

"Yeni başlıyoruz, son 30 dakikada oynadığımız futbolun zamanını ve süresini uzatmalıyız. Haftalar geçtikçe bunu gerçekleştireceğiz. Maçın ilk devresi bitti. İstanbul'da ikinci devreyi oynayacağız. Fenerbahçe yoluna devam edecek. Oynadığımız 30 dakikalık oyunu daha yüksek dakikalara çıkarıp hedefimize ulaşmaya devam edeceğiz."

Rakibin hızlı ve hazır bir takım olduğunu bildiklerini vurgulayan Yanal, Fenerbahçeli futbolcuların 4 haftadır birlikte olduğunu, bazı oyuncuların ise son 3 haftada takıma katıldığını söyledi.

"Yaklaşık 8 haftadır birlikte oynayan geçen yıldan oturmuş bir rakiple oynadık" diyen Yanal, Avrupa'daki bütün takımların disiplinli ve güçlü olduğunu kaydetti.

 Yanal, "Kontrollü bir şekilde oynamak, maçın sonuna rezervleri saklamak ve planlı bir şekilde gitmek istiyorduk. Her geçen gün daha iyi olacağız" ifadesini kullandı.

Alper Potuk tercihi ile ilgili bir soru üzerine Yanal, "Biz oyuna başladığımızda 4'lü bir orta saha tercih ettik. Alper de onlardan biriydi. Rakibin aldığı pozisyon, rakibin aldığı oyun şekline göre de planlamıştık. O da oyundan çıkıncaya kadar istediğim ritmi yerine getirdi" değerlendirmesinde bulundu.

"Kadıköy'de gerekeni alacağız, almalıyız"

Yanal, futbolun artık çok disiplinli ve sistemli oynanması gereken bir oyun olduğuna dikkati çekerek, "Fenerbahçe her geçen gün daha iyisini yapacak. Tecrübeli ve iyi bir takımız. Kadıköy'de gerekeni alacağız, almalıyız. Şampiyonlar Ligi'ne kalacağız. Seyircinin önünde bunu göstereceğiz" diye konuştu.