Avustralya Açık'ta şampiyon Kerber

Avustralya Açık Tenis Turnuvası'nda tek kadınlar finalinde 7 numaralı seribaşı Angelique Kerber, dünya 1 numarası Serena Williams'ı 2-1 yenerek kariyerindeki ilk grand slam şampiyonluğuna ulaştı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Sezonun ilk grand slam tenis turnuvası Avustralya Açık'ta, tek kadınlar finalinde 7 numaralı seri başı Angelique Kerber, dünya 1 numarası Serena Williams'ı 2-1 yenerek kariyerindeki ilk grand slam şampiyonluğuna ulaştı. 

"Efsane" final seti Kerber'in 

Üçüncü sete servis oyununu alarak başlayan Kerber, 2. oyunda ise uzun rallilerden etkili "forehand" vuruşlarla galip çıkarak Williams'a üstünlük sağladı ve rakibinin servisini kırarak 2-0 öne geçti. 

Çabuk toparlanan Williams, Kerber'in servis oyununda kortun çaprazına gönderdiği sert ve düzgün vuruşlarla kontrolü yeniden ele aldı ve skoru 2-2'ye getirdi. 

Mücadeleyi bırakmayan 28 yaşındaki Kerber, yaklaşık 10 dakika süren 6. oyunda file önüne bıraktığı teknik vuruşların da yardımıyla Williams'ın servisini bir kez daha kırarak 4-2 öne geçti. 

Finalin son setinde 5-2 geriye düşen Williams, büyük bir mücadele örneği göstererek yorulma belirtileri gösteren Kerber'in servisini yeniden kırdı ve oyunu 5-4'e getirdi. 

Unutulmayan finaller arasına giren maçın 10. setinde Kerber, Williams'ın basit hatalar yapmasından da faydalanarak seti 6-4, karşılaşmayı 2-1 alarak kariyerindeki ilk grand slam şampiyonluğuna ulaştı. 

Williams rekoru kaçırdı 

Avustralya Açık'ta 7, kariyerinde ise 21 grand-slam şampiyonluğu bulunan Williams, mücadeleyi kaybederek 22 grand slam şampiyonluğu bulunan eski efsane Alman tenisçi Steffi Graf'ı yakalama şansını elinden kaçırdı.