Beşiktaş'ın kasası doldu

Geçtiğimiz yılın Süper Lig şampiyonu olarak UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarına katılım hakkı elde eden Beşiktaş'ın kasasına, Medipol Başakşehir'in play-off turunda elenmesi sonrası yaklaşık 144 milyon lira girecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Medipol Başakşehir'in dün UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu rövanş maçında Sevilla ile berabere kalması Beşiktaş'a yaradı. Şampiyonlar Ligi'nin yayın havuzu gelirini Türkiye'den tek başına alacak olan Beşiktaş'ın kasasına sadece buradan 22 milyon euro gelecek.

Grup maçları vesilesiyle de 13 milyon euro garanti para alacak olan siyah beyazlılar en kötü neticelerde bile 35 milyon euronun (144 milyon TL) sahibi olacak.

Henüz santra yapmamasına karşın yaklaşık 35 milyon euroyu garantileyen Beşiktaş, geçtiğimiz yıl yine tek başına katıldığı ve grup aşamalarında 3. olarak elendiği Lig'den 34 milyon euro gelir elde etmişti. 

Borsa İstanbul'da Beşiktaş hisseleri ise bu duruma herhangi bir tepki göstermedi. 'BJKAS' hisseleri saat 10.28'de herhangi bir değişim göstermeden 4,810'den işlem gördü.