Filede Avrupa Şampiyonası heyecanı başlıyor

Avrupa Voleybol Konfederasyonu tarafından 29'uncusu düzenlenecek DELA Avrupa Kadınlar Şampiyonası, Hollanda ile Belçika'nın ortak organizasyonunda, hafta sonu yapılacak maçlarla start alacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Filede sezonun en önemli ve son uluslararası organizasyonu olan DELA Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası, hafta sonu yapılacak maçlarla başlayacak. Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) tarafından  29'uncusu düzenlenecek ve Hollandalı sigorta şirketi DELA'nın ana sponsorluğundaki şampiyonaya, 26 Eylül-4 Ekim tarihleri arasında, Hollanda ile Belçika ev sahipliği yapacak.

Avrupa'nın en iyi takımlarının madalya mücadelesi vereceği organizasyonda 4 grupta 16 takım yer alırken, Türkiye, B Grubu'nda Macaristan, Belçika ve Azerbaycan ile karşılaşacak. 3 gün sürecek grup maçlarının ardından, grup birincileri çeyrek finale yükselecek, 2. ve 3. sırayı alan takımlar ise play-off gruplarında, "tur" şansı arayacak. Grup sonuncuları, elenerek gruplarda aldıkları puanlara göre 13, 14, 15 ve 16. olarak sıralanacak.

Play-off'ta çapraz eşleşen takımlar tek maç yapacak ve galipler çeyrek finale çıkarken, mağlup olanlar elenerek, puanlarına göre 9, 10, 11 ve 12. takımları oluşturacak. Aynı şekilde çeyrek final maçını kazanan takımlar yarı finale yükselecek, kaybedenler ise puanlarına göre 5, 6, 7 veya 8. olacak.  

Grup maçlarının 26-28 Eylül'de yapılacağı şampiyonada, play-off'lar 30 Eylül, çeyrek finaller 1 Ekim, yarı finaller 3 Ekim, finaller de 4 Ekim'de oynanacak.

A Milli Takım, Anvers'te başlayacak 

Türkiye, şampiyonaya Belçika'nın Anvers kentindeki grup maçlarıyla başlayacak. B Grubu'nda sırasıyla Azerbaycan, Macaristan ve Belçika ile tur atlama mücadelesi verecek A Milli Takım, maçlarını, Lotto Arena'da oynayacak.

Milli Takım, tur atlaması halinde, play-off ve çeyrek final maçlarına da yine Anvers'te çıkacak. Şampiyonada, yarı final ve finallere ise Hollanda'nın Rotterdam kenti ev sahipliği yapacak.  

Türkiye'nin 2 madalyası bulunuyor

A Milli Bayan Voleybol Takımı'nın, ilki 1949 yılında yapılan Avrupa Şampiyonası'nda, biri gümüş diğeri bronz olmak üzere iki madalyası bulunuyor. Türkiye'nin ev sahipliği yaptığı 2003 yılında Avrupa ikincisi olan A Milliler, 2004-2005'te altıncı, 2006-2007'de 10. ve 2009-2010'da 5. sırayı elde etmişti. A Milli Takım, Sırbistan-İtalya ortaklığında düzenlenen 2011-2012 organizasyonunda ise Sırbistan ile Almanya'nın arkasından 3. sırayı elde ederek, şampiyona tarihindeki 2. madalyasını kazandı.

Almanya'daki 2013 Avrupa Şampiyonası'nda İtalyan antrenör Massimo Barbolini ile 7. olan ay-yıldızlı ekip, bu kez Kadın Milli Takımlar Başantrenörü Ferhat Akbaş ile madalya arayacak.  

Sovyetler Birliği ilk sırada  

Bu yıl 29'uncusu yapılacak şampiyonada, dağılan Sovyetler Birliği, 13'ü altın, 4'ü gümüş olmak üzere toplamda 17 madalyayla ilk sırada yer alıyor. Altın madalya sayısına göre yapılan sıralamada ikinci olan Rusya'nın 5 altın ve 3 bronz, 3. olan Polonya'nın ise 2 altın, 4 gümüş ve 3 bronz madalyası bulunuyor.

26 Eylül-4 Ekim'de Hollanda ile Belçika'nın ortak organizasyonunda düzenlenecek Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası'nda, gruplarda yer alan takımlar ve Türkiye'nin B Grubu'ndaki maç programı şöyle: 

Gruplar:

A Grubu (Apeldoorn/Hollanda): Slovenya, Hollanda, İtalya, Polonya

B Grubu (Anvers/Belçika): Macaristan Belçika, Azerbaycan, Türkiye

C Grubu (Rotterdam/Hollanda): Bulgaristan, Rusya,  Hırvatistan, Belarus

D Grubu (Eindhoven/Hollanda): Çek Cumhuriyeti, Romanya, Sırbistan, Almanya


A Milli Takım'ın maç programı

26 Eylül Cumartesi:

TSİ 21.30 Türkiye-Azerbaycan

27 Eylül Pazar:

TSİ 20.00 Macaristan-Türkiye

28 Eylül Pazartesi:

TSİ 21.00 Belçika-Türkiye