Ford Snowboard Dünya Kupası 3. kez Erciyes'te

FIS’in organize ettiği, 'Ford Snowboard Dünya Kupası' Erciyes'te 3. kez yapılacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Hilal SÖNMEZ-KAYSERİ

Uluslararası Kayak Federasyonu'nun (FIS) en prestijli sportif organizasyonlarından olan Ford Snowboard Dünya Kupası 3 Mart Cumartesi günü Erciyes'te yapılacak. Bu yıl üçüncü kez Kayseri'de gerçekleşecek yarışmada, Türkiye’den de 3 sporcu yarışacak.

Yerli yabancı birçok misafiri ağırlayacak olan Erciyes’te ABD, Polonya, Rusya, Avusturya, Fransa, Almanya, İtalya, Japonya, Çin, Bulgaristan, İsviçre, Slovenya, Kanada ve daha pek çok ülkeden gelen dünyanın en iyi snowboardçuları, 210 cm kar kalınlığına sahip özel hazırlanmış pistte yarışacak. 90’a yakın sporcu, 350 görevli, on binlerce izleyicinin katılacağı organizasyonda yarışacak Türk Sporcular; Elif Kübra Geneşke, Hamza Polat ve Yavuz Dumlu olacak.

Organizasyon öncesi, FIS Yarış Direktörü Peter Krogoll, Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Erciyes AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Cahid Cıngı, Playmaker Ajans Başkanı Kerem Mutlu ve kupa yarışında mücadele edecek Türk sporcuların da katılımıyla basın toplantısı düzenlendi. Mustafa Çelik, “Erciyes, Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin son yıllardaki çok önemli yatırımlarıyla sadece ülkemizin değil, dünyanın en önemli kış sporları merkezi haline geldi. Erciyes’te tüm teknik ve altyapı yatırımları tamamlandı. Bununla beraber dünya kupası gibi büyük organizasyonlar da Erciyes’e gelmeye başladı. Önümüzdeki yıllarda çok daha büyük spor organizasyonlarına ev sahipliği yapacağız. Bunun için tanıtım çalışmalarına da ağırlık verdik. Tanıtım çalışmaları sonucunda geçtiğimiz yıl bir önceki yıla göre yüzde 40 sporcu artışı gerçekleşti. Bu yıl artış yüzde 50’yi geçti” dedi.

Yarış, dünya genelinde 9 global network üzerinden dünya genelinde 40 farklı ülkede yaklaşık 3 milyar kişiye ulaşacak, on binlerce kişi de yerinde izleyecek. 3 yıldır üst üste bu kupanın Erciyes’te yapılıyor olmasının sürdürülebilir bir başarı olduğunun vurgulayan Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar, dünyada kış sporlarında 51’inci sırada yer alan Türkiye’nin spora ve sporcuya sürdürülebilir destekle daha üst sıralara çıkacağının altını çizdi. Son 4 yıldır İstanbul ile başlayıp Erciyes’te devam eden çok önemli kış sporları organizasyonları düzenlediklerini belirten FIS Yarış Direktörü Krogoll, “Uluslararası Kayak Federasyonu olarak her yıl Erciyes’e gelmek için heyecan duyuyoruz” diye konuştu. Erciyes A.Ş. Başkanı Dr. Cıngı ise, “2012’de dağın yönetimini ilk ele aldığımızda bugünleri hayal ederek yola çıkmıştık. Kayseri Büyükşehir Belediyesi, sadece sportif alanda değil; ekonomik, kültürel ve ticari alanlarda da şehrimize katkı sağlaması için Erciyes’e bu yatırımları yapmıştı. Artık bu yatırımların meyvelerini almaya başladık” ifadelerini kullandı. Kerem Mutlu, “Son 3 yıldır Erciyes’te kış sporları adına büyük bir tarih yazıldı. Biz de Playmaker olarak bu başarıda yer almaktan gurur duyuyoruz” şeklinde konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir