Formula 1 patronundan şaşırtan açıklama

Formula 1'in patronu Bernie Ecclestone, 100 milyon dolar karşılığında savcılıkla anlaştığı için aptal olduğunu söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Rüşvet vermek suçlamasıyla hakkında açılan dava, 100 milyon dolar ödemesi karşılığında düşürülen Formula 1'in patronu Bernie Ecclestone, 100 milyon dolar karşılığında savcılık makamıyla anlaştığı için aptal olduğunu söyledi. 

Ecclestone, İngiliz basınına yaptığı açıklamada, nisan ayından bu yana süren davanın o veya bu şekilde sona ermesinden memnun olduğunu belirterek, "Sonuçta yargıcın aklandığımı söylemesi ve savcılığın gerçek bir iddianamesinin olmadığının ortaya çıkması güzel. Fakat anlaşmak için yaptığım şey biraz aptalca. Çünkü anlaşma, yargıçla değil savcılarla gerçekleşti. Her neyse bitti. Bu sayede dikkatimi, en iyi yaptığım şeye, Formula 1'i yönetmeye verebileceğim" ifadelerini kullandı. 

Münih Eyalet Mahkemesi, Ecclestone'ın Almanya'daki BayernLB Bankası'nın eski yönetim kurulu başkanı Gerhard Gribkowky'ye rüşvet verdiği yönündeki iddianameyi ocak ayında kabul etmişti. 

5 milyar doların üstünde bir serveti olduğu tahmin edilen 83 yaşındaki Büyük Britanyalı yönetici, Gribowski'ye, Formula 1 hisselerinin satışı sırasında yaklaşık 44 milyon dolar rüşvet vermekle suçlanıyordu. Savcılık, Ecclestone'un kendi konumunu güçlendirmek amacıyla Formula 1'in hisselerinin istediği kişiye satılması için rüşvet verdiğini iddia etmişti. 

Davanın en önemli tanığı olan ve 2 yıl önce yargılandığı davada Ecclestone'dan 44 milyon avro aldığını kabul eden Gribkowky, 8,5 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir