Kahin ahtapot Paul'ün varisleri iş başında

Brezilya'daki Dünya Kupası maç sonuçlarının tahminleri için, dünya umutlarını hayvanların "hislerine" bağladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Güney Afrika'daki 2010 FIFA Dünya Kupası'na yaptığı tahminlerle üne kavuşan ahtapot Paul'ün ardından Brezilya'nın evsahipliğinde bu yıl düzenlenen Dünya Kupası maç sonuçları için tahminde bulunan bazı hayvanlar şimdiden gözde oldu.

Brezilyalıların sevgilisi haline gelen kaplumbağa "Koca Kafa" galibi temsil eden balığı yiyerek, kobay "Bayan Şiva" pisleterek, deve "Waslawi" bayrakların altındaki hurmaları ezerek, fil "Nelly" galip takımı temsil eden kafese top atarak tahminde bulundu.

Yeni "kahinlerin" tahminlerinin ne kadar tutacağının görülmesi için geri sayım bugün oynanacak Brezilya-Hırvatistan maçıyla başlayacak.  

"Koca Kafa" kaplumbağa, Brezilya-Hırvatistan maçının galibini ev sahibi takımdan yana kullandı.

Fil "Nelly", 16 Haziran'da Almanya'nın Portekiz ile oynayacağı maçın sonucu için tereddüt etmeden topu doğruca Almanya'yı temsil eden kafese gönderdi.  

"Waslawi" ise Hollanda-İspanya maçıyla ilgili yaptığı tahminde, kazanan tarafı Hollanda olarak gösteriyor. Portekiz-Almanya maçında favorisini Portekiz olarak gösteren "Waslawi" İngiltere-Uruguay maçının ise berabere biteceğini tahmin ediyor.    

Bir diğer tahminci hayvan "Bayan Şiva" da İsviçre-Ekvador maçında kazananın İsviçre olacağını öngörüyor.  

Çinliler ise, maç sonucu tahminleri için pandalara umut bağladı.

Siçuan eyaletindeki en büyük çiftlikten seçilecek pandalar, galibiyet, beraberlik ve yenilgiyi temsil eden 3 kap yiyeceklerden birini seçerek tahminde bulunacak.

Üst tur maçlarda ise pandalar, takımların bayrak renklerini temsil eden ağaçlardan birine çıkarak galip takımı tahmin etmeye çalışacak.

Önceki "kahin hayvanlar"

İlk tahminlerini 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası için yapan ve Almanya'nın oynadığı 6 maçtan 4'ünü doğru tahmin ettikten sonra, 2010 Dünya Kupası'nda Almanya'nın maçlarının tamamını tutturan ahtapot Paul'ün 26 Ekim 2010'de akvaryumda ölmesinden sonra 2012 Avrupa Futbol Şampiyonsı için fil "Citta", kokarca "Fred", inek "Yvonne" ve domuz "Khryak"ın da kehanetlerine başvurulmuştu.

Ancak bu hayvanların tahminleri bahisçilerin yüzünü güldürmemişti.

Hayvanlar tahminlerini sadece futbol için de yapmadı. 2011'de Slovakya buz hokeyi Dünya Şampiyonası'nda kaplumbağa "Magdelena"dan tahmin istenmişti.  

Şamanlardan da tahmin geldi

Hayvanların tahminlerinin ne kadar tutacağı merak konusuyken Perulu şamanlar da kehanette bulundu.

Şamanlar, bitki yaprakları, boyanmış kafatasları ve yıldız futbolcuların fotoğraflarıyla düzenlenen ayinde, final maçının Arjantin ve Brezilya arasında oynanacağını ve kupayı Brezilya'nın kaldıracağını tahmin etti.  

Ayrıca şamanlar B Grubu'nda İspanya, Hollanda ve Avustralya ile karşılaşacak Şili'nin sürpriz yaparak yarı finale kadar çıkabileceğini öne sürdü.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir