Kartal Kayseri'ye gol yağdırdı

Spor Toto Süper Lig'in 24'üncü haftasında Beşiktaş, Kayseri Erciyesspor'u konuk etti. 90 dakika siyah beyazlı ekibin 5-1'lik üstünlüğü ile sona erdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic Kayseri Erciyesspor karşısında sürpriz bir karara imza attı. Hırvat teknik adam, uzun zaman sonra Demba Ba ile Mustafa Pektemek'i çift forvet oynatma kararı aldı. Opare'nin yerine ise sol kanatta Motta görev yapıyor. Karşılama Osmanlı Stadı'nda saat 16:00'da başladı.

İlk gol Gökhan Töre'den geldi

Beşiktaş, 25. dakikada Gökhan Töre'nin attığı golle 1-0 öne geçti. Pape Diakhate'nin uzaklaştırmak istediği topla ceza sahası dışında sağ çaprazda topla buluşan Gökhan Töre topu soluna alıp şutunu çekiyor, Anıl Karaer'in ayağına çarpan top kaleci Gökhan Değirmenci'yi yanıltıyor ve top ağlarla buluştu.

Demba Ba penaltıdan gol attı

Dakika 30'da ise Gökhan Töre'nin pası ile ceza sahasının hemen içerisinde sağ çaprazda topla buluşan Demba Ba'nın çektiği şut savunmaya çarpıp kornere çıktı. Bu pozisyonun ardından Demba Ba kısa süreli bir sakatlık yaşadı. Beşiktaş 34. dakikada Demba Ba'nın penaltıdan attığı golle skoru 2-0 yaptı. 45. dakikada Demba Ba'nın pasını iyi değerlendiren Olcay topu ağlarla buluşturdu. Beşiktaş farkı 3'e çıkardı.

İkinci yarı

Siyah beyazlı takım 77. dakikada Mustafa Pektemek ve 79. dakikada Ramon Motta ile 5'inci golü bulurken, konuk takım Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyespor'un tek sayısı ise 48. dakikada Royston Drenthe'nin ayağından geldi.

Alınan bu sonucun ardından Beşiktaş, puanını 54'e yükselterek liderlik koltuğuna otururken, Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor ise 20 puanda kaldı ve düşme potasından kurtulamadı.

İlk 11'ler

Beşiktaş: Cenk, Serdar, Franco, Necip, Motta, Gökhan Töre, Tolgay, Veli, Olcay, Mustafa Pektemek, Demba Ba
Kayseri Erciyesspor: Gökhan, Mehte Akgün, Diakhate, Caner, Anıl, Murat, Yasin, Cenk, Drenthe, Serdar, Edinho
 
Avrupa sonrası kayıplar yaşandı

Beşiktaş bu sezon UEFA Avrupa Ligi dönüşü Süper Lig’de oynadığı 3 maçta ciddi yaralar aldı. Partizan deplasmanından 4-0’lık galibiyetle dönen Kartal aynı hafta Kayseri Erciyes’e 3-2 yenildi. Liverpool’la oynadığı ilk maçın ardından Eskişehir’e 1-0 mağlup olan siyah-beyazlı takım, İngiliz ekibini elediği rövanş karşılaşmasından sonra da Balıkesir’le 2-2 berabere kalarak toplam 8 puan kaybetti.
 
Tolga döndü

Siyah-beyazlı futbolcular ve teknik heyet dün sabah kahvaltıdan sonra Ankara sokaklarında kısa bir yürüyüş gerçekleştirdi. Kontrolden geçmek için sürpriz biçimde İstanbul’a dönen kaptan Tolga Zengin yürüyüşte yer almazken, Beşiktaşlı taraftarlar, Slaven Bilic ve oyuncularla bol bol fotoğraf çektirdi.
 
Ersan yedeğe, Franco sahaya

Ankara’da kampta bulunan Beşiktaş, Erciyes maçının son hazırlığını dün yaptı. Siyah-beyazlıların ısınma programından sonra taktik ağırlıklı çalışmalar gerçekleştirdiği aktarıldı. Teknik Direktör Slaven Bilic’in taktik çalışmada Brugge deplasmanında stoperde kullandığı Necip’e yine defansta görev verdiği öğrenildi. Necip’in yanında Brugge karşısında 90 dakika kulübede beklettiği Pedro Franco’ya şans tanıyan Bilic’in, Ersan’ı ise yedek takımla çalıştırdığı kaydedildi.
 
Derbi öncesi ceza korkusu

Kartal’da, Süper Lig’in 25. haftasında Fenerbahçe ile oynanacak derbi öncesi 5 futbolcu sarı kart cezası sınırında bulunuyor. Siyah-beyazlı takımda; Demba Ba, Gökhan Töre, Kerim Frei, Serdar Kurtuluş ve Veli Kavlak bugün Kayseri Erciyesspor karşısında da kart görmeleri halinde Fenerbahçe maçında cezalı duruma düşecek.
 
Özdilek’in 3 puan planı

Kayseri Erciyesspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, Beşiktaş karşısındaki hedeflerinin galibiyet olduğunu söyledi. Düşme hattından uzaklaşma yolunda çok önemli bir sınava çıkacaklarının altını çizen Özdilek, “Rakibimiz güçlü ama bizim de puanlara ihtiyacımız var. Bu anlamda rakibin kim olduğu önemli değil. Beşiktaş’ı yenerek, alt sıralardan kurtulma adına önemli bir galibiyet almak istiyoruz. Kazanmamız halinde takımın özgüveni yeniden yerine gelecektir” yorumunu yaptı.
 

Bu konularda ilginizi çekebilir