Kolombiya tarih yazdı

2014 FIFA Dünya Kupası C Grubu'nda Japonya'yı 4-1 yenen Kolombiya, grup lideri olarak 2. tura yükseldi. Kolombiya çıktığı 3 maçta 3 galibiyet aldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

CUIABA - 2014 FIFA Dünya Kupası'nda C Grubu üçüncü ve son maçında Japonya'yı 4-1 yenen Kolombiya, grup lideri olarak ikinci tura yükseldi. İkinci tura kalmayı bir önceki maçta garantileyen Kolombiya ile tur şansını son karşılaşmaya taşıyan Japonya arasındaki mücadele, Brezilya'nın Cuiaba şehrindeki Pantanal Arena'da oynandı.

Kolombiya'nın ikinci turdaki rakibi, D Grubu'nu ikinci sırada noktalayan Uruguay oldu.

Mondragon 43 yaşında forma giydi

Bu arada 84. dakikada David Ospina'nın yerine oyuna giren 43 yaşındaki Faryd Mondragon, Dünya Kupası'nda forma giyen en yaşlı futbolcu unvanına erişti. Bir dönem Galatasaray'ın da kalesini koruyan Mondragon, rekoru Kamerunlu Roger Milla'dan devraldı. Milla, 1994'te ABD'de yapılan Dünya Kupası'nda Rusya karşısında forma giydiğinde 42 yaşından 1 ay 8 gün almıştı. Brezilya 2014'te Japonya karşısında sahaya çıktığı maçta 43 yaşından 4 gün alan Mondragon, Milla'nın 20 yıllık rekorunu kırmayı başardı.

Goller: Dk. 17 Juan Cuadrado (Penaltıdan), Dk. 55 ve 82 Jackson Martinez, Dk. 90 James Rodriguez (Kolombiya), Dk. 45+2 Shinji Okazaki (Japonya)

Kolombiya Lider çıktı

2014 FIFA Dünya Kupası C Grubu'nda üçüncü maçlar sonucunda, Kolombiya lider olarak, Yunanistan ise ikinci sırada son 16 takım arasına kaldı.

Gruptaki üçüncü ve son maçında Japonya'yı 4-1 yenerek 3'te 3 yapan Kolombiya, 9 puana ulaştı ve Yunanistan'ın önünde birinci sırayı elde etti.

İkinci tur şansını son maça taşıyan iki takım arasındaki mücadelede, Fildişi Sahili'ni uzatma dakikalarında gelen penaltı golüyle 2-1 mağlup eden Yunanistan, puanını 4 yaparak ikinci sıranın sahibi oldu.

Fildişi Sahili, Dünya Kupası'na 3 puanla grup üçüncüsü olarak veda ederken, Japonya turnuvayı 1 puanla kapadı.

C Grubu birincisi Kolombiya ile D Grubu'nu ikinci noktalayan Uruguay, D Grubu birincisi Kosta Rika ile C Grubu'nu ikinci tamamlayan Yunanistan, ikinci turda birbirlerine rakip oldu.

İkinci turda Kolombiya-Uruguay karşılaşması 28 Haziran, Kosta Rika-Yunanistan mücadelesi ise 29 Haziran tarihinde oynanacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir