Kupada en çok Alman teknik adam görev yapacak

Brezilya'da düzenlenecek 2014 FIFA Dünya Kupası'nda en çok Alman teknik adamlar boy gösterecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - 2014 FIFA Dünya Kupası'na toplam 32 takım katılırken, bunların 4'ünün başında Alman teknik direktörler yer alacak. Almanları 3'er teknik adamla Arjantin, Kolombiya, Portekiz ve İtalyanlar takip etti.

Kupada 2'şer Fransız ve Bosna Hersekli teknik direktör yer alırken, Brezilya, Hırvatistan, Meksika, İspanya, Hollanda, Avustralya, Uruguay, İngiltere, Nijerya, Gana, Belçika ve Güney Kore ise birer teknik adamla temsil edilecek.

Löw ile Klinsmann karşı karşıya

Alman teknik adamlar Joachim Löw ile Jurgen Klinsmann, ilk tur grup maçlarında karşı karşıya gelecek.

G Grubu'nda yer alan Almanya'nın başında Löw, ABD'nin başında ise Jurgen Klinsmann yer alacak.

Löw ve Klinsmann'ın dışında A Grubu'nda mücadele eden Kamerun'u çalıştıran Volker Finke ve İsviçre Teknik Direktörü Otmar Hitzfeld de kupadaki diğer Alman çalıştırıcılar olacak.

En genci Kovac

Dünya Kupası'ndaki 32 takımı çalıştıran teknik adamlar içinde en genci Hırvatistan Milli Takımı'nı çalıştıran Niko Kovac.

Hırvatistan'ı 8 yıl sonra Dünya Kupası'na taşıyan 15 Ekim 1971 doğumlu Kovac, 43 yaşıyla en genç teknik direktör oldu.

Hırvat çalıştırıcı, teknik direktörlüğünün yanı sıra 2002 ve 2006'da 2 kez futbolcu olarak  da dünya kupasında mücadele etti.

Bu arada Fildişi Sahili'ni çalıştıran 43 yaşındaki Fransız Sabri Lamouchi, ise sadece 24 günle en genç teknik adam olma şansını kaçırdı. Lamouchi'nin doğum tarihi 9 Kasım 1971.

Capello en deneyimlisi

Kupadaki 32 teknik direktör içinde en yaşlısı ise Rusya Teknik Direktörü İtalyan Fabio Capello oldu.

Dünyanın sayılı teknik direktörleri arasında yer alan 68 yaşındaki Capello, kupadaki en deneyimli çalıştırıcı olacak.

İtalyan teknik adam, Güney Afrika'daki son dünya kupasında İngiltere'nin başında yer almıştı. İngiltere'yi ikinci tura taşıyan Capello, bu turda Almanya karşısındaki 4-1'lik yenilgiye engel olamamıştı. 

Capello'nun ardından 67 yaşındaki İngiltere Milli Takımı Teknik Direktörü Roy Hodgson ve Uruguay Teknik Direktörü Oscar Washington Tabarez geliyor.

Yaş ortalaması 56,43

Dünya Kupası'ndaki 32 teknik direktörü yaş ortalamaları 56,43.

60 yaş ve üzeri 15, 50-59 yaş arası 9, 40-49 yaş arası da 8 teknik direktör bulunuyor.

17 yerli, 15 yabancı

Dünya Kupası'na katılan 32 ülkenin 17'si milli takımlarını yerli teknik adamlara, 15'i ise yabancı çalıştırıcılara emanet etti.

Brezilya, Hırvatistan, Meksika, İspanya, Hollanda, Avustralya, İngiltere, İtalya, Fransa, Arjantin, Bosna Hersek, Nijerya, Almanya, Portekiz, Gana, Belçika ve Gana yerli teknik direktör tercihinde bulunan ülkeler oldu.

Kamerun, Şili, Kolombiya, Fildişi Sahili, Yunanistan, Japonya, Uruguay, Kosta Rika, İsviçre, Honduras, Ekvador, İran, ABD, Cezayir ve Rusya ise tercihlerini yabancı teknik direktörlerden yana kullandı.

9'u futbolcu olarak da katıldı

Dünya Kupası'nda mücadele edecek 32 teknik direktörün 9'u daha önce futbolcu olarak bu kupada deneyime sahip.

Bosna Hersek Teknik Direktör Safet Susic (1982-1990), İtalya Teknik Direktörü Fabio Capello (1974), Portekiz Teknik Direktörü Paulo Bento (2002), ABD Teknik Direktörü Jurgen Klinsmann (1990, 1994, 1998), Fransa Teknik Direktörü Didier Deschamps (1998), Hırvatistan Teknik Direktörü Niko Kovac (2002, 2006), Belçika Teknik Direktörü Marc Wilmots (1994, 1998, 2002), Cezayir Teknik Direktörü Vahid Halilhodzic (1982) ve Nijerya Teknik Direktörü Stephen Keshi dünya kupalarında futbolcu olarak da boy gösterdi.

Bu teknik adamlar içinde futbolcu olarak dünya kupasını kazananlar; ABD'yi çalıştıran Alman Jurgen Klinsmann ve Fransa Teknik Direktörü Didier Deschamps oldu.

Klinsmann, 1990 yılında Batı Almanya ile Deschamps ise 1998'de Fransa ile dünya kupası şampiyonluğu yaşadılar.

Daha önce sadece Del Bosque kazandı

32 teknik adam içinde bu kupayı teknik direktör olarak kazanan tek isim var.

Son Dünya Kupası şampiyonu İspanya'nın teknik direktörü Vicente Del Bosque, 2014'de de takımının başında yer alacak.

Daha önce Beşiktaş'ı da çalıştıran Del Bosque, kupayı kazanması halinde İtalyan teknik adam Vittorio Pozzo'nun rekoruna da ortak olacak.

3 Kolombiyalı teknik adam var ama ülkenin teknik direktörü Arjantinli

Dünya Kupası'nda 3 Kolombiyalı teknik adam yer almasına rağmen Kolombiya Milli Takımı'nı bir Arjantinli çalıştıracak.

Güney Afrika'daki dünya kupasında ülkesini çalıştıran Arjantinli teknik Jose Pekerman, 2014'de Kolombiya Milli Takımı'nın başında yer alacak.

Kolombiyalı teknik direktörlerden Reinaldo Rueda, Ekvador, Jorge Luis Pinto, Kosta Rika, Luis Fernando Suarez ise Honduras'ın başında kupaya katılacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir