Red Bull Sea To Sky'a 1 ay kaldı

Dünyada yapılan tüm motosiklet yarışlarından farklı olan, zorlu parkurlarıyla ünlü Red Bull Sea To Sky, sekizinci kez Antalya'nın Kemer ilçesinde düzenlenecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Motosiklet dünyasının dayanıklılık, cesaret ve sabır gerektiren kategorisi olan hard enduronun nabzı, bu sene de Kemer'de Red Bull Sea To Sky'da atacak. Sadece rakipleriyle değil, çamur, toprak, ve daha birçok faktörle mücadele eden korkusuz pilotları ağırlayacak Red Bull Sea To Sky, 28 Eylül'de Kemer'de başlayacak.

Dünya hard enduro takviminin en önemli yarışlarından biri olan organizasyon, bu yıl da üç farklı parkurda yapılacak. Pilotlar Kemer'in ünlü plajlarında da yarışacak, Olimpos Dağı'nın zirvesinde de. İlk gün, plaj yarışı gerçekleştirilecek. 1.3 kilometre sürecek ilk bölümün en hızlı 150 sürücüsü sonraki parkura katılmaya hak kazanacak. Daha sonra 50 kişilik üç gruba bölünen sürücülerden finalist olanlar Orman Yarışı'nda boy gösterecek. İkinci gün tam anlamıyla nefesleri kesecek. Antalya'nın balta girmemiş ormanlarında zorlu yokuşları tırmanmaya çalışacak pilotlar, kıyasıya mücadele edecek. Son günde ise Olimpos Dağı yarışı, sadece parkurda verilen mücadelesiyle değil, atmosferiyle de büyüleyecek. Deniz seviyesinden 2365 metrelik dağa tırmanmaya çalışacak olan dünyaca ünlü pilotlar, 7 kıtanın en zor yarışlarından birini tamamlayacak.

Organizasyona tanınırlığı kıtalara yayılmış isimler de katılacak. Manuel Lettenbichler, Lars Enöckl, Wade Young ve Andreas Lettenbichler birinci olmak için çabalayacak profesyonel sürücüler olacak.

Kemer'i sadece deniziyle turistlerin ilgisini çeken bir yer olmaktan çıkarıp dünyanın her yerinden enduro motosiklet tutkunlarını buluşturan bir mekana dönüştüren etkinlik, dünyanın en eğlenceli ekstrem enduro yarışı olarak anılıyor.

Geçtiğimiz sene yine Kemer'de yapılan Red Bull Sea To Sky'da birinci Lars Enöckl olmuştu. Finiş çizgisine ilk ulaşan Enöckl'ın ardından ikinci sırada Alman Andreas Lettenbichler yer almış, podyumun son sırasına ise Güney Afrikalı Scott Bouverie çıkmıştı.

Etaplarıyla gerçek bir denizden gökyüzüne deneyimi yaşatan Red Bull Sea to Sky'dan önce hard enduro sezonunda iki yarış koşuldu. Brezilya'nın Belo Horizonte şehrinde yapılan Red Bull Minas Riders'ta Graham Jarvis gülmüştü. Zorluğu nedeniyle bitirilememesi ile ünlü Erzbergrodeo'da ise Ossi Reisinger mutlu sona ulaşmıştı.