Roma'nın Olimpiyat adaylığı tehlikede

Roma Belediye Başkanı Raggi'nin 2024 Olimpiyat adaylığına destek vermeyeceği bildirildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Roma'nın yeni seçilen belediye başkanı Virginia Raggi, 2024 Olimpiyat oyunlarının İtalyan başkentinde yapılması için İtalyan hükümetinin girişimine destek vermeyecek.

Bir belediye yetkilisinin verdiği bilgiye göre Raggi'nin kararını bugün yapacağı bir basın toplantısıyla açıklaması bekleniyor.

Destek olmazsa adaylık düşecek

İtalya Olimpiyat komitesi başkanı Giovanni Malago, kent belediyesinin desteği olmazsa İtalya'nın adaylığının düşeceğini söylemişti.

Roma'nın yarıştan çıkmasıyla Olimpiyat adayı olarak Paris, Los Angeles ve Budapeşte kentleri kalacak.

Raggi'nin 5-Yıldız Hareketi adlı siyasi grubu Haziran ayında yapılan belediye seçimlerini kazanmıştı.

Hareket, ağır borç yükü altında olan Roma kentinin Olimpiyatlar için gereken yatırımı finanse edecek durumda olmaması nedeniyle kentin adaylığına eskiden beri karşıydı.

Eylül 2017'de belirlenecek

Ancak Başbakan Matteo Renzi'nin desteklediği Olimpiyat adaylık komitesi, Raggi'nin bu konudaki fikrini değiştireceğini umuyordu. Roma, 2020 Olimpiyatları için de aday olmuş ancak o zamanki başbakan Mario Monti bu başvuruyu geri çekmişti.

Romalı siyasetçiler, işadamları ve bürokratların karıştığı ve 2014 yılında ortaya çıkan örgütlü yolsuzluk olayları kentin Olimpiyat çalışmalarını şeffaflık içinde yürütebileceği konusunda kuşkular uyandırmıştı.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi 2024 oyunlarının yapılacağı kenti gelecek yıl eylül ayında belirleyecek.

Bu konularda ilginizi çekebilir